Erä pronssin kimppuun!

Erässä päävalmentajan pestin tähän kevääseen lopettava Petteri Bergman oikoi kravattiaan ja ohjeisti samalla hyvät pudotuspelit pelannutta Mikko Pasasta lauantain kotiottelussa. KUVA MIKKO HYVÄRINEN

Hallitseva Suomen mestari Jyväskylän Happee oli liian kova luu päästämään Tapanilan Erää Suomenmestaruusfinaaliin. Se linkosi kolmella peräkkäisellä voitolla Erän pronssiotteluun.

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran viime viikon torstaina Jyväskylässä. Erä aloitti hyvin mennen heti alussa Lauri Kapasen maalilla 1-0 johtoon. Sen jälkeen isännät ottivatkin komennon hirviareenalla. Lopputulos tässä ensimmäisessä välieräottelussa oli lopulta Happeen puhdas 7-3 voitto.

Lauantaina oli toisen taiston vuoro Erän kotikentällä Vantaalla. Taas starttasi hyvin, Aaron Fagerholm riemastutti hieman yli 1000-päistä kotikatsomoa vieden Erän alkuhetkillä 1-0 johtoon. Vieraat eivät lannistuneet, vaan tasoittivat avauserän lukemiksi 1-1. Nyt sinipaitojen potku ylsi pidemmälle kuin Jyväskylässä. Tuomas Iiskola siirsi mosalaiset toisen erän alkupuolella 2-1 johtoon. Happee tasoitti taukoluvuiksi 2-2. Kolmannessa erässä Happeen rutinoituneet luottopelaajat kuitenkin latoivat pallon viisi kertaa Erän pömpeliin, kotijoukkueen yhtä vastaan. Näin päätösluvut olivat samat kuin ensimmäisessä kohtaamisessa, Happeen 7-3 voitto.

Sunnuntain TV2-ottelussa kolmas kerta sanoi toden Happeelle. Tosin Erä laittoi vimmatusti hanttiin, vieden avauserän 2-0 Janne Salosen ja Fagerholmin maaleilla. Toinenkin erä oli tasainen, vaikka jyväskyläläiset ylsivätkin runnomaan taululle 2-2 luvut. Päätöserässä kotijoukkue sai kaksi helppoa onnistumista, joista syntyi 3-2 voittomaali ja 4-2 päätösluvut.

Näin Happee saa kolmen ottelun voitollisen välieräsarjan jälkeen valmistautua puolustamaan mestaruuttaan tämän vuoden finaalissa. Vastaan tulee joko Seinäjoen Peli Veljet tai vuosaarelainen SSV.
Erä pääsee pronssiottelun kimppuun vieraskentälle, jolloin vastassa on joko SPV tai SSV. Päättäessään kauden voittoon, Erä tekee historiaa. Aiemmin ei runkosarjan 8. joukkue ole yltänyt pronssimitaleihin. Pronssiottelun ajankohta ja pelipaikka löytyvät Tapanilan Erän kotisivulta.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliEsittelyssä: Tuulikki Tepora (kd.)
Seuraava artikkeliAsukasyhdistys haluaa: Normitehokkuutta, suojelukaavan, lentokentän ja siirtää lähikeskustan