Esittelyssä: Terhi Peltokorpi (kesk.)

Terhi Peltokorpi (kesk.)

Alueemme ainoa kansanedustaja Terhi Peltokorpi (kesk.), 39, on toista kertaa Arkadianmäellä. Hän nousi 2004-07 lähes kolmeksi vuodeksi eduskuntaan pääministerinä toimineen Anneli Jäätteenmäen siirtyessä mepiksi. Uusi vajaan vuoden pesti kansanedustajana alkoi 2014, kun puolueen toinen ex-naispuheenjohtaja Mari Kiviniemi lähti OECD:n palvelukseen.

Nyt Terhi on asettanut tavoitteeksi päästä jatkamaan kansanedustajana. Vaalibudjetti jäänee alle 10 000 euron, sen ehdokas rahoittaa pääosin itse. Jo ehdokasmaksu piirille on 2000 euroa, jolla saa yhteisesitteet ja valokuvaukset. Puolueen osastot tukevat maksamalla yhteistilaisuuksien mainoksia.

Terhi on koulutukseltaan kätilö (AMK), sairaanhoitaja (AMK), kasvatustieteiden kandi ja gradua vaille maisteri. Helsingin valtuustossa hän on ollut vuodesta 2000 ja myös useaan otteeseen kaupunginhallituksessa. Hän toimii varapuheenjohtajana Keskustan Kunta- ja aluetyöryhmässä ja on ollut aiemmin jäsenenä Kuntaliiton valtuustossa, Tehyn valtuustossa ja Helsingin yhteisessä kirkkovaltuustossa.

Eduskunnassa Terhi on jäsenenä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa ja työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa, jossa hän vetää keskustan ryhmää. Kansanedustajuuksien välissä hän on työskennellyt kätilönä ”Kättärillä” ja tehnyt opettajan keikkatöitä. Suurperheen nuorimpia lapsia hoitaa nyt aviomies koti-isänä. Vanhin lapsista on 17 ja nuorin vajaan vuoden.

Helsinkiin muutettuaan Terhi on asunut Meilahdessa ja vuodesta 1996 Suutarilassa. Ensimmäinen ehdokkuus eduskuntaan oli jo 1999, joten edessä on viidennet valtakunnalliset vaalit. Politiikan ohessa hän harrastaa lukemista, vaatteiden suunnittelua ja ompelua, ruuanlaittoa ja leivontaa, klassisen musiikin kuuntelua ja tietysti lasten kanssa touhuilua.

Terhin tukiryhmä koostuu ystävistä ja tuttavista, jotka osallistuvat jakamalla mainoksia, kertomalla ehdokkaastaan ja järjestämällä tilaisuuksia. Keskustan ehdokkaat tekevät yhteistyötä, ja Terhillä on yhteistilaisuuksia myös muiden puolueiden ehdokkaiden kanssa.

Terhin mielestä ensi vaalikaudella on tehtävä sosiaali- ja terveydenhuollon rakenne-, rahoitus- ja tietojärjestelmäuudistus yhdenvertaisten peruspalvelujen takaamiseksi. Talous ja työllisyys on käännettävä kasvu-uralle, mutta samalla jokaiselle on varmistettava turvallinen arki.

Keskusta on puolustanut valtuustossa ja eduskunnassa Malmin säilyttämistä lentokenttänä. Kentän lentotoimintaa ja alueen palveluita pitää kehittää, mutta lähistölle voidaan rakentaa myös maltillisesti asuntoja.

Terhi muistuttaa, että hänellä on laajat yhteistyöverkostot ja kokemusta, eikä aika mene enää työn opetteluun. Hän tuntee helsinkiläisten arjen ja puolustaa sekä perheiden hyvinvoinnin että yksinelävien tarpeet huomioivaa politiikkaa.

Timo Huotinen

Edellinen artikkeliKahden mitalin OVO Cup
Seuraava artikkeliTapahtumarikasta aikaa