Parempia aikoja odotellessa

Päätoimittaja Teija Loponen

Yhdessä viikossa lumi on sulanut lähes täysin, kinoksia on jonkun verran jäljellä vain sellaisissa paikoissa, joihin lunta on kasattu. Tälle viikolle luvatut lämpötilat taitavat siirtää nekin unholaan. Kesää kohden mennään nyt vauhdilla. Kevättä odotellaan monesta eri syystä. Osa odottaa lämpöä ja aurinkoa, toiselle kevät tietää jonkin jakson loppumista, kolmannelle se merkitsee kesän ja loman lähestymistä. Moni yrittäjä toivoo kevään piristävän markkinoitaan. Useissa yrityksissä on huomattu kaupan käyvän paremmin aurinkoisena kuin harmaana päivänä. Auringolla on vaikutusta mielialaan ja sen kautta käyttäytymiseen, myös ostoskäyttäytymiseen. Keväällä halutaan uudistua ja uusia myös kotia, sekä päästä istutustöihin.

Koillis-Helsingin yrittäjien tavoitteena on tänä keväänä innostaa jäseniään tekemään hankintoja toisiltaan. Koillisen alueen palvelut ovat niin kattavat, että harvan yrityksen täytyisi sen vuoksi tehdä hankintoja muualta. Täältä löytyy terveys- ja hyvinvointipalveluita, huolto- ja korjauspalveluita, rakennusalan ammattilaisia, mediapalveluita ja monia muita yritystoimintaa tukevien alojen yrityksiä. Paikallisuus on monelle myös tae turvallisuudesta ja luotettavuudesta. Kukapa nyt naapuriaan yrittäisi huijata. Se onkin yksi syy siihen, miksi etenkin asukkaat ostavat mielellään lähistön kaupoista tarvitsemansa tuotteet. On tarvittaessa lyhyt matka mennä valittamaan ja useimmiten sellaiseen ei syytä olekaan.

Pyöräilijöitä on tänä talvena näkynyt runsaasti ja kunhan kaupunki ehtii korjata hiekoitushiekat pois, lisääntyy fillaristien määrä entisestään. Hiekan on vielä annettu olla kaduilla, jotta aamuliukastumisilta vältyttäisiin. Öisin kun yhä mennään pakkaselle, on vaarana, että päivällä sulaneet lumet jäädyttävät jalkakäytävän pinnan. Pyöräilijöiden ohella myös jalkapalloilijat odottavat jo innolla kevätkelejä. Kunhan hiekkakentät ja viheriöt kuivuvat, pääsevät pelit käynnistymään toden teolla. Talven sohvaperunatkin lähtevät helpommin liikkeelle, kun ulkona on illalla valoisampaa. Nyt lenkillä näkee lähinnä koiranulkoiluttajia tai sitten tosissaan treenaavia. Tavalliset iltakävelijät ovat olleet harvemmassa. Pian sekin muuttuu.

Päätoimittaja Teija Loponen