Jussi Pajusen tiimi ratkoi visaisia kysymyksiä Viikissä

jussipajunen
Jussi Pajusen ilta on alkamassa. Valkokankaalla penkin vasemmassa reunassa katselee Viikki-Seuran puheenjohtaja Riitta Korhonen. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Ylipormestarin asukasilta oli Viikin Normaalikoulussa torstaina. Illan ensimmäisen kysymyksen sai esittää Viikki-Seuran puheenjohtaja Riitta Korhonen. Esiin nousivat Gardenia ja yleiskaavoitus.

– Haluamme vaalia ja haluamme lisää ekokylää. Nyt meidän pellot aiotaan rakentaa, meidän metsät meinataan nakertaa ja meidän arvokas, upea Gardenia meinataan ajaa alas. Tätä emme voi ymmärtää, emme sallia. Miksi tilakeskus kerää kirjanpidollista voittoa Gardeniasta, miksi sitä ei vuokrata markkinahintaan?
Kaupunkisuunnitteluviraston asemakaavapäällikkö Olavi Veltheimin vastaus oli, että kaupungin portteja ei voi sulkea, ettei kaupunki näivety. Kaupungilla on taipumus kasvaa ja uudelle väestölle täytyy löytää asunnot. Raidejokerilinjaus on ekologinen ja kestävän kehityksen periaatteiden mukainen.

Kiinteistöviraston tilakeskuksen hankesuunnittelupäällikkö Jarmo Raveala jatkoi Gardeniasta todeten, että sisäinen vuokra Gardeniassa on harhaanjohtava käsitys. Liki 60 000 euron kuukausivuokra koostuu investoinneista, poistoista ja ylläpidosta, jotka ovat maksaneet Gardeniassa paljon. Edessä on esimerkiksi miljoona euroa maksava kattoremontti.
Gardenialle on yritetty etsiä toimijaa aina nuorisotaloa ja hotellia myöten. Rakennus on vuokralla. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Ravealaan.

Viikkiläinen Miia Toikka kuvasi aluetta nukkumalähiöksi ja toivoi Viikkiin elävyyttä ja liiketiloja.
Asemakaavapäällikkö Olavi Veltheimin mukaan tuo haaste on ympäri kaupunkia. Rakennuttajat eivät halua tehdä kivijalkaliikkeitä. Viraston toimistopäällikkö Tuomas Eskola muistutti, että ongelmaa koske kysynnän ja tarjonnan laki.
– Ravintolaa ja kahvilaa toivotaan aina, mutta niitä pitää myös käyttää. Yliopiston tontille koetetaan innovoida iltaelämää urheilukentän viereen, Eskola ilahdutti kuulijoita kertomalla uuden ravintolan mahdollisuudesta. Viikistä etsitään myös nuorille skeittipaikkaa.
Norssissa kävijöiden turvallisuudesta huolestunut rehtori Reijo Honkanen toivoi koulun edessä olevan pysäkin siirtoa. HSL:n ryhmäpäällikkö Arttu Kuukankorpi näki isomman riskin siinä, että pysäkki olisi alamäessä.

Lue lisää asukasillasta täältä.

Pirjo Pihlajamaa