Kovan työn tuloksena Viikissä oli lunta sunnuntaina! Pulkkamäkeen jonotettiin innolla

-Kohta saa laskea, lupaili pastori Jukka Holopainen lisätessään lumikimpaleita liukumäkeen yhdessä sampsalaisten kanssa. Kuva Arto Hokkanen

Laskiaissunnuntain perinteinen tapahtuma Viikin kirkolla ja Latokartanon torilla on järjestetty jo parikymmentä vuotta. Väkeä oli tänäkin vuonna todella paljon, lupaus lumesta keräsi pulkkailijoita sankoin joukoin paikalle.

Iloisen tunnelman aisti jo kaukaa, samoin näki pitkän jonon pulkkamäkeen. Muutamat vanhemmatkin uskaltautuivat laskemaan mäkeä yhdessä lasten kanssa.  

Viikin seurakunnan ja Maatalousylioppilaiden yhdistyksen Sampsa Ry:n yhteistyössä järjestämässä tapahtumassa riitti tekemistä ulkona ja kirkolla. Sampsalaisilla oli kirkolla askartelupisteen vieressä kasvomaalauspiste, jossa kolmen hengen voimin maalattiin hienoja kuvia lasten poskiin. Lisäksi sisällä oli keppihevosratsastusta ja löhöilypaikka, ilmapalloja sai aulasta muistoksi kotiin ja missiokerhon myyntipöydästä löytyi kaikenlaisten herkkujen lisäksi villasukkia ja käsin ommeltuja pesusieniä.

Tapahtumassa sai myös harjoitella käsinlypsyä ja onnistuneen suorituksen päätteeksi mukaansa sai hienon lypsytodistuksen.

Torilla esitteli Puistolan VPK toimintaansa ja Helsingin vetokoirakerho oli koiravaljakoiden kanssa kyydittämässä innokkaita. Kyyditykset hoidettiin pyörillä varustetuin kärryin huonosta lumitilanteesta johtuen. Kelkkaa on kyllä aiempina vuosina päästy käyttämään.

Sampsan ja partiolippukunta Viikin Vesikoiden myyntikojuista sai ostaa kahvia, makkaraa ja lettuja sekä muita herkkuja ja kirkolla saattoi käydä ulkoilun lomassa nauttimassa lämmittävät kirkkokahvit.

Hieno sää oli omiaan tekemään tapahtumasta yleisömenestyksen.

Lumi mäkeen saatiin ilmaiseksi Malmin jäähallilta ja sitä kuljetettiin paikalle hautausmaalta lainatuilla kuormaajilla, Viikin yliopiston traktorilla, pastori Jukka Holopaisen peräkärryllä ja Viikin koetilan kuorma-autolla.

Ihan ongelmitta ei mäen rakentaminen sujunut. Perjantaina paikalle kuskattiin kymmenen kuormallista lunta, joka suli lähes kokonaan lauantain sateen vuoksi. Tehokkaalla yhteistyöllä sampsalaisten kanssa ja monella kuormallisella uutta lunta saatiin kuin saatiinkin sunnuntaina odotettu komea liukumäki aikaiseksi. Hyvä oli liukua, kävin itsekin testaamassa.

Paikalle saapunut viikkiläinen Marja-Terttu Mononen kehui tapahtumaa upeaksi, hän on osallistunut siihen joka vuosi jo noin kymmenen vuoden ajan. Tällä kertaa vierailijoita kävi jopa Loviisasta asti.

Johanna Hokkanen