2 x 5–3 = Erä voiton päässä välierästä!

Ottelun parhaana palkittu Erän Ilkka Koski tuuletti raikkaasti toista maaliaan. Riemuun yhtyvät takana Lauri Kapanen, vas, ja Jere Oksanen. KUVA MIKKO HYVÄRINEN

Tapanilan Erä käynnisti puolivälieräottelut Tampereen Classicia vastaan mallikkaasti. Erä nitisti Classicin sekä Tampereella, että kotiareenallaan Vantaalla 5-3 ollen nyt yhden voiton päässä paikasta edetä välierävaiheeseen, mitalien kiilto silmissä.

Alussa usein hankalaa, näin kävi Erällekin ensimmäisessä kohtaamisessa viime perjantaina Tampereella. Isäntäjoukkue aloitti täydellä latingilla ja johti avauserää pahimmillaam 3-1. Erä heräsi ja kavensi taukoluvuiksi 3-2. Mosalaisten tärkeät maalit tekivät Jere Oksanen ja Jussi Kosola.

Toisessa Erässä Erä otti homman haltuun. Kotiyleisö sai nähdä ajoittain Classicin maalivahti Lassi Torisevan pitävän joukkuettaan pystyssä. Erän ainoa tilastomerkintä tuli Tuomas Iiskolalle, jonka rautainen lämäri tasoitti tilanteeksi 3-3.
Iiskola jatkoi päätöserässä siitä mihin jäi toisessa. Hän vei Tapanilan sinipaidat 4-3 johtoon. Lisää riemua toi kokeneen Jussi Kosolan illan toinen maali, jolla Erä karkasi 5-3 johtoon. Classic kokeili vielä lopussa pelata ilman maalivahtiakin. Mutta eräläiset taistelivat, ja varastivat näin 5-3 voiton ja ”kotikenttäedun”.

Sunnuntaina Vantaan Energia Areenalla toistui Tampereen ilmiö. Classic hallitsi alkua ja karkasi 1-0 johtoon. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan onnistunut avauserässä lisämaalien teossa.
Toisen erän viidennellä minuutilla kotijoukkueen takaa-ajo palkittiin. Mikko Pasasen tarkka etunurkkalaukaus tasoitti pelin. Ajassa 13.36 yksi illan sankareista, Ilkka Koski upotti pallon kaukolaukauksella Classicin verkkoon, 2-1 ja yleisö riemuitsi.

Classic ei antautunut, kolmannen erän alussa se pääsi tasoittamaan lukemiksi 2-2, kiitos lepsun eräläispuolustuksen. Mutta ei hätää, erän voitontahto sai palkintonsa ylivoimalla pelikellon näyttäessä 10.21. Sen pysäytti Lauri Kapanen hallitulla 3-2 maalillaan. Vajaa kolme minuuttia ja Ilkka Koski tykitti taas kaukaa 4-2 voittomaalin. Vain 8 sekuntia myöhemmin oli Pasasen vuoro tehdä illan toinen kaappinsa, ja taululla säihkyi Erän 5-2 johto. Apinan raivolla kavennusta jahdannut Classic onnistui vielä ajassa 15.48 runnomaan väkisin illan viimeisen täysosuman. Näin Erä uusi Tampereen temppunsa samoin 5-3 voittolukemin.

Palkintoraati palkitsi pronssilla Erän Mikko Pasasen, hopealla Classicin Niko Juholan ja kullalla kotijoukkueen Ilkka Kosken.
Välieräpaikka heltiää kolmella voitolla. Tänään keskiviikkona Erällä on mahdollisuus Tampereella saalistaa tämä ratkaiseva kolmas voitto. Jos se ei jostain syystä onnistu, niin joukkueet kohtaavat neljännen kerran Vantaan Energia Areenalla ensi sunnuntaina 15.3. klo 17.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliJussi Pajusen tiimi ratkoi visaisia kysymyksiä Viikissä
Seuraava artikkeliEsittelyssä: Mari Rantanen (ps.)