Erän maaliennätys tusina, Oulun maalilla kävi sutina

Lauri Kapasen kolmesta maalista yksi oli myös voittomaali Oulun murskajaisissa. Arkistokuva. KUVA MIKKO HYVÄRINEN

Nyt jos koskaan ilmassa ovat myönteiset kevään merkit. Alle odotusten syksyn pelannut Erä tehtaili lauantaina 12 maalia vieraansa OLS:n verkkoon ja otti tärkeät pisteet matkalla keväisiin pudotuspeleihin.

Tarkalleen kevätkausi starttasi liikkeelle jo vuoden toisena päivänä, kun huippujoukkue SPV kävi syöttämässä Erälle katkeran kalkin. Tiukkojen ja jännien vaiheiden jälkeen seinäjokilaiset niittasivat jatkoaikamaalillaan mosalaiset nurin 5-4. Se ei maistunut hyvälle!
Mutta viime lauantaina oli makoisampaa oululaisten kanssa. Hienosta 12-7 voitosta huolimatta tämänkin ottelun alku ei hunajaiselta maistunut. Oulun Luistinseura kun sirklasi heti ensi erän alussa  3-0 johtoon. Erä heräsi, ja tauolle päästiin 3-3 tasalukemissa. Erän tasoittavat maalarit olivat Valtteri Vapola, Lauri Kapanen ja Tommi Rosendahl.
Toisen erän alku oli ensimmäisen toisinto. Pohjoisen pojat täräyttivät heti alkuun kaksi kaappia. 3-5 tilanteessa käynnistyi sinipaitashow: Aaron Fagerholm 4-5, Eero Nuutinen 5-5, Kapanen 6-5 ja 7-5 sekä Ilkka Koski 8-5. Toinen erä oli taputeltu.

Päätöserässä mosalaisjuhla jatkui. Jere Oksanen lisäsi johdoksi 9-5, kunnes OLS kavensi 9-6. Tämän jälkeen Erän maalikimaran sankareita olivat vielä Rosendahl, Tuomas Iiskola ja Ilkka Kosi. Taululla komeili 11-6 luvut. Vieraat viimeistelivät päätösluvuiksi 12-7.
Erän tekemä 12 maalin ennätys sai myös suut muikeiksi.
Päävalmentaja Petteri Bergman oli kitulias kausi huomioon ottaen silminnähden mairea ja tyytyväinen saalistettuun täyteen pistepottiin.
-Nyt pystyttiin toteuttamaan välillä aika mallikkaastikin sitä, miten meidän on tarkoitus pelata, tilitti Bergman erän verkkosivulla.

Myös kolmen maalin hattunäytöksen Oulun kaadossa antanut Lauri Kapanen iloitsi maalipaikkojen tehokkaasta käytöstä, joka on usein aiemmin ollut joukkueelle kompastuskivi.
Tästä on hyvä jatkaa. Erällä on meneillään tärkeä ja tiivis ottelusuma. Maanantaina se oli Lappeenrannassa NST:n vieraana. Tänään keskiviikkona ”Mosan cowboyt” ottavat Tapiolassa mittaa Indianseista. Seuraava kotiottelu on ensi keskiviikkona 21.1., jolloin mittarina on Turun Palloseura.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliGabriel tulee Malmille kahtena miehenä
Seuraava artikkeliPuistoa rakennetaan vastustuksesta huolimatta