Erällä kepulit otteet ennen pudotuspelejä

Erän Tuomas Iiskola, 19, ja KooVeen Lassi Yli-Siurunen, 72, olivat yksi illan taistelupareista. Kuva Heidi Halttunen

Toivottavasti Erän kahden viime pelin otteet menevät huonojen kenraalien nimiin ennen edessä siintäviä pudotus- ja mitalipelejä. Perjantaina tuli viikingeiltä nekkuun 4-7 ja sunnuntaina kotiareenalla Kooveelta 6-8.

Erä lähti perjantain Pasilan vieraspeliin viikinkejä vastaan toiverikkaana. Mielissä keikkui selviytyminen runkosarjan neljän parhaan porukkaan, joka olisi tuonut kotiedun pudotuspeleihin. Kissan viikset! Arkkivihollinen Viikingit souti jälleen kovempaa ja upotti Erän jo kolmannen kerran tällä kaudella, nyt luvut olivat 4-7. Alku oli rohkaiseva kuin Suomen euroviisuennusteissa. Erä vei avauserän 2-1 Mikko Jolman ja Tommi Rosendahlin maaleilla.

Kakkoserän tyly anti oli isäntien 3-0 voitto. Mosalaisten uudelleen herääminen tapahtui päätöserässä 5-2 tilanteessa, josta Erä kiri Tomi Palinin ja Perttu Puskan osumilla kutkuttavaan 4-5 asemaan. Totutusti vain tuuli puhalsi jälleen viikkareille, Erän ylivoimapelaamisesta huolimatta rutinoitunut vuosaarelaispoppoo tempasi vielä kaksi rysää Erän nollaa vastaan. Se oli siinä, samoin toive tulevasta kotiedusta.

Sunnuntaina Vantaan Energia Areenalla meininki meni hävetyksen kantille. Tamperelainen Koovee kävi nujertamassa sille itselleen merkityksettömässä ottelussa Erän 6-8. Maalinteko oli eräläisille vaikeaa ja outoa kuin heinänteko stadilaisille. Vapautunut vieras vastaavasti paukutteli vapautuneesti 8 rysää. Kuvaavaa on, että Kooveen maalivahti torjui ottelussa 31 kertaa, Erän veskarit Teemu Kortelainen ja Markus Laakso torjuivat kimpassa 15 kertaa. Mestoja oli, taitoa ei.

Paljon pitää petrata viimeiseen runkosarjan peliin, että saadaan oikea moodi päälle pudotuspeleihin, tuskaili Erä-luotsi Tomi Rastas Erän verkkosivulla Koovee-nöyryytyksen jälkeen.
Runkosarja päättyykin  Erän osalta Vantaan Energia Areenalla nyt lauantaina 5.3. kelo 17.00 Jyväskylän Happeeta vastaan käynnistyvällä ottelulla. Sen jälkeen jännätään pudotuspelivastustajaa.

Heimo Laaksonen  

Edellinen artikkeliKimmo Pälikkö tekee tutuksi kadonneen Helsingin
Seuraava artikkeliFallkullan kartanoalueen tulevaisuutta selvitetään