Nuoret ostivat kahvirahoilla mikropossut

Mikropossujen Latte ja Luke ostopaikasta on myöhemmin tulossa vielä kaksi ahvenanmaanlammasta.

Malmin ja Tapanilan rajalla Fallkullassa on toiminut nuorten kahvilaryhmä yli puolitoista vuotta. Nuoret ovat pitäneet kahvilaa sunnuntaisin sekä talon tapahtumissa.
Aiempi kahvilaryhmä hankki kahvilatienesteillä tilalle ponin, mutta tällä ryhmällä ei ollut varsinaista kohdetta alkutaipaleella. Viime keväänä ryhmä päätti suunnata hieman pidemmälle retkelle. Se toteutui nyt syyslomalla.
Matkamme suuntautui kymmenen nuoren kanssa Mikkeliin torstaina. Menomatkalla pysähdyimme Heinolan lintutalolle ihailemaan papukaijoja.
Perillä Mikkelissä majoituimme mökkiin kauniin Puulaveden rannalle.

Perjantaina kävimme Mikkelissä taidenäyttelyssä ja tutustuimme kaupunkiin, iltapäivällä suuntasimme retkemme pääkohteeseen Laurilan tilalle. Tila ei ole kotieläintila Fallkullan malliin, vaan se on yksityinen maatila, jossa on eläimiä aika moneen lähtöön.
Ryhmän nuoret pääsivät näyttämään taitojaan muun muassa miniatyyrihevosten, vuohien, laamojen, lampaiden, kanien ja mikropossujen käsittelyssä. Eläimet eivät olleet tottuneet näin innokkaisiin hoitajiin, mutta nuorilla oli kärsivällisyyttä ja taitoa käsitellä aivan vieraita eläimiä, mitä oli ilo katsella.

Lauantaina olikin jo kotiinlähdön aika. Mennessä kävimme Laurilassa, josta haimme matkaamme kaksi mikropossua. Ne hankittiin kahvilaryhmän tuloilla.
Leiri Mikkeliin oli kaikin puolin onnistunut. Ilmat olivat suotuisat, ja nuoret saivat uusia kokemuksia eläimistä. Kaiken huipuksi meillä on nyt navetassa herttaiset mikropossut Latte ja Luke.
Nuoret tahtovat uudelleen retkelle, joten kahvilassa kannattaa käydä sunnuntaisin kello 10.30–14 välillä.

Maarit Piirainen
nuoriso-ohjaaja
Fallkullan kotieläintila

 

Mikä on mikropossu?
Mikropossu ei ole sikarotu, vaan markkinatermi, jota jotkut käyttävät omista minisioistaan. Mikropossu-määritelmää voi vapaasti käyttää vaikka villisiasta. Minipossuja on hyvin erikokoisia. Aikuiskokoon vaikuttaa vain geeniperimä. Minipossun tai minisian koko määräytyy sen vanhempien perusteella.
lähde wikipedia.fi

Edellinen artikkeliEsa kuuli avunhuudot
Seuraava artikkeliMalmin päivystyssairaala esittäytyy ti 18.11. klo 16–18