Esa kuuli avunhuudot

Taustalla näkyvässä parkkiruudussa oli torstaina renkaanvaihtaja pahassa pulassa. Häntä riensi auttamaan koiransa kanssa lenkkeillyt Esa Venäläinen. KUVA TEIJA LOPONEN

Siltamäessä asuvan Esa Venäläisen ulkoilulenkki koiran kanssa sai yllättävän käänteen viime viikon torstaina.

Riimusauvantietä kulkenut mies kuuli avunhuutoja Kauriintieltä, mutta arveli ensin kyseessä olevan lasten leikin. Avunhuutojen jatkuessa hän juoksi paikalle, mutta ei ensin nähnyt mitään. Avunpyynnöt johdattivat kahden auton väliin. Renkaanvaihdossa olleen miehen tunkki oli pettänyt ja miehen käsi oli jäänyt jumiin lokasuojan ja renkaan väliin.
-Oli siinä hänen lapsensakin paikalla, mutta hän oli niin pieni, ettei osannut mennä hakemaan apua. Ensin pohdin mitä ihmettä tehdä, tunkki oli vääntynyt, eikä siitä ollut apua. Pyysin ihmisiä auttamaan, mutta ei meitä viisikään miestä saanut autoa hievahtamaan, eikä paikalle tuotua hallijekkiä saatu auton alle. Silloin päätin soittaa hätäkeskukseen ja poliisien tultua paikalle saimme kaikki yhdessä nostettua autoa sen verran, että käsi vapautui, Esa muistelee torstain tapahtumia.
Sekin hänelle jäi mieleen, että yksi paikalle osunut ei halunnut auttaa vedoten selkävaivoihin, eikä  antaa tunkkiakaan lainaksi.
-Poliisit jäivät tutkimaan miehen kättä lähtiessäni pois. Sellainen mielikuva jäi, että hän ehkä selvisi ihan ruhjevammoilla. Kova särky siinä kädessä varmaan oli, arvelee miehen pahasta pinteestä pelastanut Esa Venäläinen.
Esa haluaa muistuttaa talvirenkaiden vaihtoon ryhtyviä kunnollisen tunkin hankkimisesta.
-Eihän ne autoissa mukana tulevat tunkit ole tarkoitettu kuin hätätapauksiin. Ne ovat aika heppoista tekoa, hän varoittelee.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliErä tappioiden tiellä
Seuraava artikkeliNuoret ostivat kahvirahoilla mikropossut