Soinisen ja Pukinmäen koululiitto vahvistui

soininen
Vihreällä värillä merkityt valtuutetut eivät kannattaneet ja punaisella merkityt kannattivat kouluesityksen palautusta uudelleen valmisteltavaksi talousarvioesityksen yhteyteen.

Kaupunginvaltuuston kokouksessa kuulluista kriittisistä puheenvuoroista huolimatta lopputulos oli, että Pukinmäen peruskoulu ja Soinisen koulu yhdistetään hallinnollisesti 1.8.2016 alkaen.

Sivistystoimea johtavan apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljasen mukaan tarkoitus ei ole luopua rakennuksista, vaan tehdä alueelle yhden rehtorin koulu.
– Tavoite on jakaa oppilaat tasaisemmin ja monimuotoisemmin. Myös maahanmuuttajille on tärkeää, että luokassa on suomea puhuvia, perusteli yhdistämisasian valtuutetuille esitellyt Viljanen.
– Aiemmilta vuosilta on kokemusta, että ensin yhdistetään ja seuraavaksi lopetetaan joku osa kokonaisuudesta, sanoi esityksen hylkäämistä toivonut Yrjö Hakanen (skp).
Ehdotusta ei kannatettu. Mutta Dan Koivulaakson (vas.) palautusehdotus sai kannatusta, ja siitä seurasi kipakka keskustelu, johon kokouksen puheenjohtaja ennen äänestystä suorastaan kannusti.
– Jos pajatso tyhjenee, en tule vastustamaan, hän alusti.

Muiden muassa tapaninvainiolaisvaltuutettu Kauko Koskinen (kok.) ei säästellyt sanojaan.
– Miten voi olla niin, että Soinisen koulussa on maahanmuuttajataustaisia noin 70 prosenttia? Miksei oppilasainesta ole tasattu muiden koulujen kesken? Oppilasmäärä väheni vuodessa 20 prosenttia. Ihmettelen opetusviraston roolia, miten Soinisen koulu on päästetty tällaiseen tilaan, kantaväestön lasten katoamista Soinisen koulusta ihmetellyt Koskinen latasi.
Apulaiskaupunginjohtajan mukaan syynä on ympäristö.
– Asujaimisto ja vuokra-asunnot ovat johtaneet, että noin 70 prosenttia on Soinisella maahanmuuttajataustaisia, Viljanen perusteli.
– Sanoudun irti oikean laidan ennakkoluuloisista näkemyksistä. Muistutan Koskista, että maahanmuuttajatkin ovat suomalaisia, tapulikaupunkilainen Veronika Honkasalo ojensi Koskista.
– Hakanen kehui Soinisen koulua ja yhdyn kehuihin. Sen vuoksi onkin ihmeellistä, että Pukinmäen koulu ja sen vanhemmat niin raivokkaasti vastustavat yhdistämistä, totesi opetuslautakunnan puheenjohtajana toimiva valtuutettu Minerva Krohn (vihr.).

Palautusehdotuksesta äänestettiin. Loppupeleissä Koivulaakson palautusta kannattivat vain vasemmistoliitto ja perussuomalaiset. Enemmistö eli muut valtuustopuolueet vastustivat, ja koulujen liitto oli lopulta sillä selvä.

Pirjo Pihlajamaa

KORJAUS 19.9.2014 KLO 11.30: Palautuksen kannattajiin kuului myös SKP:n ja Helsinki-listat.

Edellinen artikkeliPuiU pyöritteli tärkeät pinnat
Seuraava artikkeliJohanna Sydänmaa on tullut politiikkaan jäädäkseen