Osallistu ja nauti

Päätoimittaja Teija Loponen

Koillis-Helsingissä on asiat hyvin ainakin sen suhteen, että täällä riittää tekemistä, jopa ilmaiseksi. Toimituksen näkökulmasta tuota tekemistä on välillä aivan liikaakin, sillä pienen toimituksemme resurssit eivät riitä millään niissä kaikissa käymään.  Syyskuun ensimmäinen viikonloppu on siitä hyvä esimerkki. Silloin suuria kaupunginosatapahtumia on ainakin Malmilla, Pihlajamäessä, Puistolassa ja Suutarilassa.  Joka paikkaan ei ehdi, vaikka kuinka haluaisi. Onneksemme on olemassa aktiivisia ihmisiä, jotka ottavat kuvia ja lähettävät niitä meille pienten tekstien kera. Niistä olemme kiitollisia ja ne tuovat iloa myös laajalle lukijakunnallemme!

Yksi tuon syyskuun ensimmäisen viikonlopun tapahtumista on Malmin talkoot. Mielenkiinnolla seuraan kuinka paljon sinne osallistuu ihmisiä ja innostuvatko nuorten ideoimasta siivous- ja ehostustapahtumasta myös lähistön asukkaat ja muut alueella toimijat. On todella upea juttu, että nuoret haluavat tehdä talkoilla töitä ympäristön kohentamiseksi ja hienoa, että heille annetaan siihen mahdollisuus kaupungin tuella. Toivottavasti tuona lauantaina syntyvä puhtaus säilyy mahdollisimman kauan ja innostaa ihmisiä olemaan roskaamatta.

Nuoret ovat olleet vahvasti suunnittelemassa myös itselleen mieluisaa harrastustoimintaa Operaatio Pulssin merkeissä. Parhaillaan nuorista koostuvat ryhmät suunnittelevat erilaisia tapahtumia, joita syksyn aikana järjestetään. Nuorten aktiivisuus pääsee esille myös Malmitalon juhlaviikoilla. Malmitalolla järjestetään nuorten toivomia konsertteja sekä Talentti -kykykilpailu. Myös Työväenopisto on ottanut nuorten toiveita vastaan ja heille on luvassa ihan oma kokkauskurssinsa. Nuorten itsensä suunnittelemien kurssien ja tapahtumien uskotaan houkuttelevan sellaisiakin nuoria mukaan, jotka ei yleensä järjestetystä toiminnasta ole kovin innostuneita. Samalla tapahtumia toteuttavat nuoret saavat hyvää harjoitusta ja kokemusta, joka voi osaltaan auttaa vaikkapa kesätyön haussa. Aktiivisuus on aina eduksi.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliLentoasemalle ei haluta asuntoja
Seuraava artikkeliVoitto, peruutus ja iljettävä tappio