Voitto, peruutus ja iljettävä tappio

jalkapallo
Atleetit hätistelivät ennen ja jälkeen ukkoskatkoksen ahkeraan EsPa:n maalia. Vieraiden linjapuolustus ja hyvä maalivahti estivät keltapaitojen yritykset. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Malmin Palloseuran edustusjoukkue jatkoi voittoputkeaan torstaina Tuusulassa. Puistolan Urheilijat eivät päässeet kelvottoman Koudan kentän vuoksi kiusaamaan Hyvinkään Palloseuraa. MPS/Atletico joutui Pukinmäessä myrskyn silmään ja hävisi pari minuuttia ennen päätösvihellystä.

MPS Edustus jatkoi mallikasta syyskauttaan. Se kävi Hyrylän entisellä hiekkakuopalla, Tuusulan urheilupuistossa pehmittämässä Tuusulan Palloseuran maalein 2-1.
Peli oli malmilaisten hallussa, jotka muun muassa kolisuttivat viitisen kertaa vastustajan maalipuita. Samuli ”Sambe” Markkanen jatkoi Tuusulassa laadukkaita otteitaan. Palkkioksi tuli 39. minuutilla 1-0 johtomaalin teko. 0-2 maalin teki malmilaisten kapteeni Mikko Halme, joka oli vapaapotkun jälkeen oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kymmenisen minuuttia ennen päätöstä isäntäjoukkue pääsi vastaiskusta maalaamaan loppuluvuiksi 1-2.

MPS:n keskikenttä eli Arttu Järvinen, MIkko Vesterinen ja Mikko Halme olivat Tuusulassa pelinhallinnan ja voiton avaimena. Alkuvuoden isänmaata harmaissa palvellut Joona Salonen on antanut myös MPS:n keltapaidoille hienon panoksen.
Eilen tiistaina MPS:n edustusjoukkue haki Mosassa SibboV:stä kuudetta voittoaan seitsemästä viime pelistään.

PuiU joutui viestittämään perjantai-illan vastustajalleen Hyvinkään Palloseuralle, että ”älkää tulko tänne, sade on raiskannut kotikenttämme pelikelvottomaksi”. Ottelu peruttiin ja pelataan vasta syyskuun 30. päivä Myllypuron hallissa.
Perjantai toi kuitenkin pisteitä Puistolaan. Spartak oli aiemmassa PuiU-pelissä peluuttanut edustuskelvotonta pelaajaa, ja ottelu tuomittiin PuiU:n 3-0 voitoksi, joka toi kolme tärkeää sarjapinnaa.
Tänään  keskiviikkona klo 18.45 PuiU ottaa Hakunilan Urheilupuistossa mittaa ns. kuuden pisteen ottelussa FC Vantaasta. Perjantaina 5.9. klo 18.30 Koudalla on vastassa sarjajohtaja NJS.

MPS/Atletico oli lauantaina Pukinmäessä kovilla. Vastassa oli sarjakolmonen EsPa, jolle atleetit antoivat kunnon vastuksen. Kotijoukkue loi jo ensi jaksolla enemmän maalipaikkoja kuin kenttää lievästi hallinneet espoolaiset. Tauolle poistuttiin auringon saattelemana 0-0 lukemissa.

Toisesta jaksosta tuli ikimuistoinen. Synkät pilvet laskeutuivat Puksun ylle ja sade sekä tuuli yltyivät samalla kun atleetit pörräsivät EsPa:n maalin edustalla, tuloksetta. Draamaa lisäsi yhtäkkiä vieressä tärähtänyt kunnon ukkosen isku. Toinen perään ja hyvin koko ottelun viheltänyt erotuomari komensi 61 minuutin kohdalla joukkueet 15 minuutiksi ”pommisuojaan” pukukoppeihin.
Luonnonvoimat hellittivät ja keltapaidat kävivät taas viherpaitaisten vieraidensa kimppuun. Pallo ei suostunut nytkään menemään EsPa:n maaliin. Syyt epätarkoissa laukauksissa ja espoolaismaalivahdin nappitorjunnoissa. Erikoinen ottelu sai kotijoukkueen kannalta synkän päätöksen kaksi minuuttia ennen päätöstä, kun espoolaisten Samu Hagelberg pääsi juoksemaan liukkaalla kentällä maalintekoon ja sijoitti varmasti 0-1 voittomaalin.
Tämän viikon perjantaina 29.8. klo 18.30 vihelletään Kontulan nurmella alkavaksi FC Kontu-MPS/Atletico Malmi.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliOsallistu ja nauti
Seuraava artikkeliAlppikylän päiväkoti kahdelle tontille