Markku Vuorinen harkitsee eduskuntavaaleja

vuorinen
Markku Vuorinen (kesk.) asuu Tapaninvainiossa.

Kun hiukan toista vuotta sitten esittelimme tässä lehdessä Markku Vuorisen lähipoliitikkona, hän työskenteli Malmin Kiinteistömaailman välittäjänä. Takana oli vaihtelevan huikea ura monipuolisissa ammateissa. Ei siis ole ihme, että 66-vuotias Markku on taas löytänyt uuden sisällön elämälleen ja palannut seitsemän vuoden jälkeen kutsumustyöhönsä mediapastorina.

Markku työskentelee Patmos Lähetyssäätiössä, joka on jo 20 vuoden ajan toimittanut vuosittain jouluksi 20 000 kenkälaatikkoa köyhille Romanian lapsille. Tätä Operaatio Joulunlapsen tärkeää tehtävää hän kävi itse hoitamassa Romaniassa viime syksynä, mutta läheinen mediatyö on myös luonnistunut Markulle, kun Radio Patmos sai kolmen kuukauden toimiluvan samaan aikaan loka-joulukuussa. Vuorinen oli suorissa lähetyksissä päivittäin ja vastuullinen tuottaja-toimittaja yhtenä aamupäivänä viikossa. Samat työtehtävät odottavat alkavana syksynä.

Vaikka tämä työ tuntuu tärkeältä, Vuorisella on edelleen kiinnostusta jatkaa politiikassa. Viime eduskuntavaaleissa hän sai kristillisdemokraattina 2 412 ääntä. Loikka keskustaan aiheutti vuonna 2008 hankitun valtuustopaikan laimennuksen varavaltuutetuksi. Mari Kiviniemen luopuminen ehdokkuudesta piti keskustan kolmen valtuutetun pienpuolueena.

Kaksi viikkoa sitten lehtemme kertoi, että nyt Kiviniemi siirtyy pois eduskunnasta OECD:n apulaispääsihteeriksi ja Suutarilan Terhi Peltokorpi palaa kansanedustajaksi keskustan mandaatille seitsemän vuoden tauon jälkeen.

Jos Vuorisen äänet olisivat tulleet 2011 keskustan laariin, ne olisivat siivittäneet hänet Terhin edellä eduskuntaan. Siksi hän on valmis vakavasti harkitsemaan lähiviikkoina asettumista ehdolle Arkadianmäelle huhtikuun 2015 vaaleissa. Keskustan tavoite Helsingissä on ulkopuolista hiukan hätkähdyttävä 2-3 paikkaa, mutta ainakin yksi paikka on mahdollinen. Ehdokaslistaa vielä tuntematta tuntuu, että paikasta kamppailevat tasapäisesti Peltokorpi, puoluesihteeri Timo Laaninen ja Vuorinen. Löytämällä yksi vetävä kärkiehdokas, voisi toinenkin paikka olla mahdollinen.

Peltokorpi ja Vuorinen ovat uskovia omissa liikkeissään ja suhtautuvat kielteisesti samaa sukupuolta olevien ns. tasa-arvoiseen avioliittolakiesitykseen. Ydinvoiman suhteen Vuorinen ei ole yhtä jyrkkä, mutta hän ei hyväksy suuria muutoksia tehtyihin päätöksiin.

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä Vuorinen uskoo, että puuttuvasta lääkärin pätevyydestä huolimatta kokoomuksen Lasse Männistö valitaan ensin apulaiskaupunginjohtajan viransijaiseksi ja viran haltija ministeri Laura Räty ottaa hänen paikkansa eduskunnassa. Vuorinen muistuttaa, että myös virastopäällikkö vaihtuu, kun Matti Toivola lähtee samoihin aikoihin eläkkeelle.

Hänen mukaansa soteuudistuksen vaikutukset HUS-alueella eivät tuo hirveästi muutoksia totuttuun yhteistyöhön. Vuorinen olisi valmis hyväksymään metropolialueen, vaikka myöntää, ettei sekä Vantaan että Espoon liittämisestä Helsinkiin pysty sanomaan onko se paras vaihtoehto.

Vuorinen on aktiivinen urheiluihminen ja on viime viikon iloinnut television ääressä yleisurheilun EM-menestyksestä ja pitänyt rohkaisevana uuden sukupolven pärjäämistä.

Timo Huotinen