Tapanilan alakoulu jäi pöydälle, Puistolan ja Jakomäen koulutilat vähenevät

Kuvan Nurkkatien monitoimitalossa olevan koulun sulkemisen sijaan jaosto päätti luopua Tenavatien koulutilasta ja Puistolanraitti 18:ssa sijaitsevasta iltapäivätoiminnan tilasta ja aloittaa Puistolanraitin koulun vaiheittaisen sulkemisen. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Tapanilan ala-asteeseen kuuluvan Veljestenpiha 7:ssa olevan alakoulun lakkautusta ei sinetöity eilen. Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto jätti koulun sulkemisesityksen pöydälle. Sitä esitti puheenjohtaja Minerva Krohn (vihr.).

Jakomäen ja Puistolan kouluja koskeva päätös oli Helsingin kaupungin opetusviraston linjajohtaja Marjo Kyllösen esityksen mukainen.

Se tarkoittaa, että Jakomäen peruskoulun rakennuksesta B luovutaan jo tämän vuoden elokuussa.

Puistolanraitin ala-asteen koulun Tenavatien rakennuksesta ja Puistolanraitin ala-asteen koulun erillisestä Puistolanraitti 18:ssa sijaitsevasta iltapäivätoiminnan tilasta luovutaan vuoden 2015 alusta lukien.

Lisäksi Puistolanraitin ala-asteen koulun Puistolanraitti 18 tiloista luovutaan vaiheittain elokuun 2015 alusta alkaen, ottaen huomioon alueen oppilasmäärän kehityksen. Asiaa valmistellaan yhdessä kaupungin tilakeskuksen, alueen asukkaiden ja muiden toimijoiden kanssa.

Jäsen Juha Leoni (vas.) esitti, että Puistolan asia jätetään pöydälle yhdessä muiden tarkasteltavien alueiden kanssa. Äänestyksessä yksi äänesti tyhjää, äänin 5-3 asian käsittelyä päätettiin jatkaa, ja lopulta esittelijän esitys hyväksyttiin.

Pirjo Pihlajamaa

 

Edellinen artikkeliPoliisi seuraa juhlivaa nuorisoa
Seuraava artikkeliKiitosten paikka