Poliisi seuraa juhlivaa nuorisoa

Poliisi tarkkailee ensi viikonloppuna juhlivaa kansaa. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Helsingin poliisi valvoo yhdessä muiden viranomaisten kanssa kesälaitumille suuntaavien nuorten juhlahumua viikonloppuna. Alkoholin hallussapitoon ja nauttimiseen keskittyvää valvontaa tehdään nuorten suosimissa kokoontumispaikoissa.

Tarkkailun alla ovat myös julkisilla paikoilla alkoholia naukkailevat tai viinaksia nuorille välittävät aikuiset.

Alaikäiselle alkoholin hallussapidosta seuraa juomien hävitys, rikesakko ja ilmoitus nuoren huoltajille ja lastensuojeluviranomaiselle. Alle 15–vuotiaat päihtyneet toimitetaan vanhempien tai sosiaaliviranomaisten huostaan. Täysi-ikäisille julkijuopottelusta seuraa rikesakko.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliJakomäessä nukuttiin eniten
Seuraava artikkeliTapanilan alakoulu jäi pöydälle, Puistolan ja Jakomäen koulutilat vähenevät