Kiitosten paikka

Päätoimittaja Teija Loponen

Lauantaina vietettiin kouluissa kevätjuhlia, joissa kiitos oli yleisesti käytetty sana. Ensiluokkalaisten vanhemmat kiittivät opettajia, jotka ovat saaneet lapset kokemaan oppimisen iloa. Koulunsa päättävät nuoret kiittelivät opettajia, joilta ovat saaneet hyviä elämän eväitä. Vastaavasti jotkut opettajat saattoivat kiitellä oppilaita, jotka olivat tehneet heidän työstään mielekästä. Sitähän se ei aina ehkä ole. Koululaisille jaettiin kiitoksena myös runsaasti stipendejä, joita esimerkiksi paikalliset Lions klubit ovat  luovuttaneet.
Kiitosta ei sen sijaan saanut opetusvirasto, jonka koulujen lakkauttamissuunnitelmat ovat olleet nopeita ja huonosti valmisteluja esityksiä. Ne ovat vieneet monelta vanhemmalta ilon ja tuoneet tilalle harmin. Monien elämään merkittävästi vaikuttavista päätöksistä pitäisi tehdä huolelliset suunnitelmat ja esitellä kaikki eri vaihtoehdot kerralla ja todellisuuteen perustuvin tiedoin. Opetusvirastolla riittää opittavaa!

Koululaisten kesäloman alku on monessa perheessä ongelmallinen asia. Vanhempien lomat ovat koulujen lomajaksoa lyhyempiä ja etenkin pienemmille koululaisille pitäisi löytää mukavaa ja turvallista tekemistä vanhempien käydessä töissä. Jotkut vanhemmat ovat yhdessä palkanneet tutun nuoren katsomaan useamman alakoululaisen perään, osa on kutsunut hätiin mummot ja vaarit, osa taas löytänyt ratkaisun erilaisista leireistä. Autoilijoiden olisikin näin alkukesästä syytä muistaa, että liikenteessä on nyt paljon lapsia matkalla erilaisiin kesäharrastuksiin.

Paikalliset urheiluseurat järjestävät erilaisia palloilu- ja liikuntakouluja, joihin varsin pienetkin tenavat kulkevat itsenäisesti. Urheiluseurojen panostus lasten toimintaan kesäkaudella on kiitoksen arvoinen asia. Liikunnallisten harrastusten lisäksi voi käydä vaikkapa Fallkullan kotieläintilalla hoitamassa eläimiä. Pihlajamäen nuorisopuistossa on jo viidettä kesää tarjolla monenlaista tekemistä nuorille, aikaansa voi viettää vapaasti tai osallistua ohjattuihin toimintoihin tai teemapäiviin. Myös Operaatio Pulssi tarjoaa mielekästä tekemistä erilaisten kurssien muodossa Malmilla, Pukinmäessä ja Tapanilassa. Valinnanvaraa siis on, myös maksuttomaan toimintaan.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliTapanilan alakoulu jäi pöydälle, Puistolan ja Jakomäen koulutilat vähenevät
Seuraava artikkeliViljelyspalstoilla liikkuu vandaaleja