Kouluverkon kudontaillassa vanhemmat jäivät ilman kunnon puikkoja

Tapanila-Suutarilan alueen kouluja koskevan asukasillassa käytiin läpi koulujen oppilasmääriä. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Helsingin kaupungin opetusvirasto ei vielä viime torstainakaan lyönyt pöytää faktaa siitä, mitkä koillisen koulutilat seitsemästä on tarkoitus sulkea, milloin se tapahtuu, mitä se maksaa, säästyykö veroeuroja ja kuinka lakkautukset edesauttavat opetusta.

Hiidenkiven peruskoulun salissa seitsemän koulun kohtalosta pidetylle asukastilaisuudelle oli varattu aikaa kaksi tuntia.

Tarkastelussa ovat mukana Hiidenkiven peruskoulu, Maatullin, Siltamäen, Suutarilan, Tapanilan ja Töyrynummen ala-asteen koulut sekä Suutarilan yläasteen koulu.

Kun ensimmäinen tunti oli kulunut kaupungin opetusviraston linjajohtaja Outi Salon, kiinteistöviraston kiinteistöpäällikkö Sari Hildénin ja tietokeskuksen järjestelmäpäällikkö Pekka Vuoren kalvosulkeisiin, alkoi salissa alkoi kuulua turhautunutta ja epäuskoista mutinaa. Eikö vanhempia kuulla lainkaan.

Linjajohtaja korosti, että opetusviraston avaamilla verkkosivuilla saa myös antaa palautetta ja kaikki palautteet käsitellään.

Vuoren osuudessa selvisi, miksi vanhempien käyttämät ennusteluvut poikkeavat opetusviraston vastaavista. Koska väestöennusteissa aluerajat eivät noudattele oppilaaksiottoalueiden rajoja.

– Ennuste on tehty kaikkia kaupungin virastoja varten ja on sovittu, että se tehdään osa-aluejaolla. Meillä ei ole mahdollisuuksia tällä järjestelmällä tehdä ennustetta suoraan oppilaaksiottoalueilla, Vuori korosti.

Opetusvirasto ei halua antaa omia laskelmiaan vanhempien käyttöön tai kertoa, millä järjestelmällä sen luvut syntyvät.

Kun vanhemmat vihdoin pääsivät ääneen, ei kriittisiä sanoja tilaisuuden kulusta säästelty.

– Ihmettelen, ettei euroja laiteta kiinteistöjen korjausten osalta tuonne taululle. Lukuja piilotellaan. Hommissa pitäisi olla johdonmukaisuutta. Tämä on verorahojen hukkaan heittoa, että korjataan, lakkautetaan. Ei hyvää päivää! Hölmöläisten hommaa. Pitäisi arvostaa tänne tulijoita. Tämä on ihan höpölöpöä, lateli puheenvuoron saanut mies.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliMaarit Toveri nauttii luottamustehtävistä
Seuraava artikkeliLaitetaanko Suutarilan yläaste kahden ala-asteen kanssa kimppaan?