Vanhemmat: Nykyiset koulut täynnä 10 vuoden kuluttua

Siltamäen ala-aste on yksi nyt tarkasteltavista kouluista. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Uudet asuinalueet tarvitsevat koulunsa, mutta ei vanhojen alueiden kustannuksella. Kaikkia lähikouluja Suutarilan, Tapanilan ja Tapulikaupungin alueella tarvitaan, alleviivaavat koillishelsinkiläiskoululaisten vanhemmat.

Hiidenkiven peruskoulun, Maatullin ala-asteen, Suutarilan ala-asteen, Suutarilan yläasteen, Siltamäen ala-asteen, Tapanilan ala-asteen sekä Töyrynummen ala-asteen lasten vanhemmat ovat täysin eri mieltä Helsingin opetusviraston kannasta, että Suutarila-Tapanila-Tapulikaupunki-alueella on liikaa koulutilaa.
Vanhemmat toteavat päättäjille laittamassaan kannanotossa, että opetusvirasto katsoo kouluverkkoasiaa lyhytnäköisesti viiden vuoden perspektiivillä. Väestöennuste vuosille 2015–2050 puhuu alueen asukasmäärän kasvusta.

Vanhempien tilastoista kaivamien tietojen mukaan alueen ala-asteikäisten määrä kasvaa vuoteen 2023 mennessä peräti 11,5 prosenttia. Tulevaisuuden täydennysrakentamisen paikkoina vanhemmat mainitsevat Fallkullan kiilan Tapanilasta, Siltalan puiston Siltamäestä, Tikkuritien ja Tapulikaupungintien pohjoispuolen Tapulikaupungista sekä pienempiä alueita.
Jo vuonna 2023 ennustetaan alueen koulujen käyttöasteen olevan tehostetulla tilankäytölläkin yli 96 prosenttia, sanotaan kannanotossa.
– Mikäli laskennassa käytettäisiin koulujen normaaleja maksimioppilasmääriä, käyttöaste vuonna 2023 olisi jo 107 prosenttia jakautuen epätasaisesti alueen kouluihin. Tähän ratkaisuksi virasto väläyttää mahdollisuutta siirtää osaa oppilaista Vantaan kouluihin, samalla kun se jättää koulutiloja tyhjilleen Helsingin puolella, vanhemmat ihmettelevät.
Opetusviraston hokema perustelu ”säästöä seinistä” olisi vanhempien mielestä ennen kaikkea säästöä opetuksesta. Koska mikäli tiloista luovuttaisiin, olisi opetusryhmiä suurennettava, jolloin rauhattomuus lisääntyisi.

Kahden kouluillan ajankohdat muuttuivat

Kahden kouluverkkoa koskevan asukastilaisuuden ajankohta on muuttunut.
Hiidenkiven koululla piti olla Ala-Tikkurilan, Siltamäen, Suutarilan, Töyrynummen, Tapanilan ja Tapulikaupungin asukkaiden kuuleminen tänä iltana. Samaan aikaan osuu valtuuston kokous. Siksi kello 17.30-19.30 pidettävä asukasilta on siirretty huomisiltaan, jotta tilaisuuteen haluavat valtuutetutkin ehtivät paikalle.
Huomenna piti Puistolassa olla tiedotustilaisuus, jossa kerrotaan Puistolanraitin tiloissa tehtävistä sisäilmakorjauksista ja niiden aikataulusta lukuvuonna 2014-2015.
Tiedotustilaisuus on siirretty ensi viikolle ja se on keskiviikkona 29.10. klo 17.30 Puistolanraitin toimipisteen juhlasalissa.
Puistolan tilaisuudessa ovat paikalla Helsingin kaupungin opetusviraston, tilakeskuksen, rakennusviraston ja ympäristökeskuksen edustajat.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliOhi on
Seuraava artikkeli272 ikkunaruutua ja paljon muuta