Savelan lopetusaikeista asukasilta

savela
Asukkaat koettivat vakuuttaa leikkipuistotoiminnasta vastaavia siitä, kuinka tärkeää lähileikkipuiston säilyttäminen on. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Helsingin kaupungin varhaiskasvatusvirasto pitää leikkipuisto Savelan käyttäjille tiedotustilaisuuden ensi keskiviikkona, jolloin asukkaat saavat kuulla viraston varhaiskasvatuslautakunnalle tekemästä esityksestä lakkauttaa savelalaisten leikkipuisto.

Asukkaita kuulemaan ja esityksestä keskustelemaan saapuvat leikkipuistotoiminnan päällikkö Hanna Linna ja johtava leikkipuisto-ohjaaja Janne Kylmämaa. He kertovat muun muassa sen, että leikkipuisto Savelan ulkoalue on tarkoitus jättää alueen asukkaiden ja perhepäivähoidon käyttöön.

Viraston mielestä Savelaa käytetään liian vähän, puistorakennuksen sisätilat ovat perusteellisen korjauksen tarpeessa ja leikkipuiston piharakennusten kunto on huono. Savelan käyttäjät ovat kertoneet Lähitiedolle, että rakennus on rungoltaan terve, eikä kaipaa mittavaa remonttia. Pihan leikkialue välineineen on uusittu.

Istuva varhaiskasvatuslautakunta on jättänyt leikkipuiston sulkemista koskevan esityksen jo kahdesti pöydälle.  Edellisen kerran kaupunki suunnitteli leikkipuiston lakkautusta vuonna 2010 ja sitä ennen vuonna 2007.

Pirjo Pihlajamaa