Etusivu Uutiset Peltipoliisien kuvasaalis päätyy Malmille

Peltipoliisien kuvasaalis päätyy Malmille

poliisi

Liikenneturvallisuuskeskus avasi keskiviikkona virallisesti ovensa Malmin poliisiasemalla Viljatiellä. Valtakunnallinen Liikenneturvallisuuskeskus korvaa muut eri puolilta Suomea lopetetut Liikenneturvallisuuskeskukset.

Edesmenneen Liikkuvan poliisin tiloihin Malmilla kunnostettu keskus on alkanut vastaanottaa kaikki Suomen peltipoliisien ja automaattivalvonta-autojen liikenteestä ottamat valokuvat. Kuvatulva on aikamoinen, sillä yhden päivän aikana kuvia saattaa kertyä käsiteltäväksi keskimäärin noin 1 300 ja kuukaudessa noin 40 000 kappaletta. Niitä purkamassa on tällä hetkellä 38 työntekijää. Syksyllä määrä nousee kahdeksalla.

Keskuksen tavoitteena on kustannustehokkuus, liikenneturvallisuuden parantaminen, sekä tienkäyttäjien tasapuolinen ja oikeudenmukainen kohtelu.

– Lukemattomat tutkimukset Suomessa ja ulkomailla osoittavat, että valvonnan seurauksena liikennevirtojen nopeudet tasaantuvat, jolloin onnettomuuksia tapahtuu vähemmän, kertoo kuvassa näkyvä Liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, komisario Dennis Pasterstein.

Pirjo Pihlajamaa