Postipalvelut myös Savelaan: Timo Hölttä uudistaa lähikauppojensa palveluita

Timo Hölttä
Timo Hölttä haluaa parantaa savelalaisten ostospalveluja. Omissa toiveissa on parkkiruutuja kaupalle. Kuva Teija Loponen

Joulukuun alusta Savelan, ja tammikuun alusta myös Pukinmäen K-marketin kauppias Timo Hölttä haluaa uudistaa lähikauppoja mahdollisimman hyvin juuri ympäristönsä asukkaita palveleviksi.

-Postipalveluiden saaminen Savelaan oli yksi sellainen asia, josta asiakkaat ovat selvästi olleet tyytyväisiä. Täältä Savelasta on aika pitkä matka mennä Pukinmäen puolelle hakemaan paketteja. Etenkin nyt, kun verkkokauppaostosten teko on lisääntynyt, kauppias Hölttä toteaa.

Vajaassa kuukaudessa on moni muukin asia Savelan lähikaupassa muuttunut. Hedelmä- ja vihannesosasto on uusittu ja asiakkaiden toivomia tuotteita lisätty valikoimiin.

-Sellaisia ovat olleet muun muassa makeat sipulit ja After Eight mousse. Jogurtti- ja maitotuotteita uudistetaan vielä ja gluteenittomien tuotteiden valikoimaa muokataan. Haluan, että kaupasta löytyy juuri niitä tuotteita, joita ympäristön ihmiset kaipaavat, Hölttä painottaa.

Uusin uudistus on käsidesin tilalle tulleet desinfioivat liinat, joilla asiakas voi pyyhkiä paitsi kätensä, myös korin tai kärryn kahvan.

-Muutoksiin on oltava koko ajan valmis ja kuunneltava asiakkaita tarkalla korvalla.

Ruoan verkkokauppa on sekin tehty asiakkaille mahdolliseksi, joko itse noutaen lastausalueelta tai kotiin toimitettuna.

Tammikuussa kauppias Höltän päivät muuttuvat entistä työntäyteisemmiksi, kun hän saa vastuulleen myös Pukinmäen puolella olevan K-marketin.

-Olen huomannut, että kauppiaan läsnäolo on asiakkaille hyvin tärkeää. Siksi tulen olemaan aina vuorotellen aamupäivän tai iltapäivän kummassakin liikkeessä, niin että minua tapaa molemmissa kaupoissa sekä aamupäivin, että illoin, on Hölttä suunnitellut.

Kokemusta lähikauppojen erilaisista toimintatavoista Timo Hölttä on saanut kolmen kauppiaan yhteensä kuudesta kauppapaikasta, joissa hän työskenteli kolmivuotisen kauppiasvalmennuksensa aikana.

Ennen päivittäistavarakauppapuolelle siirtymistään hän teki Volvo-Finlandialla 14-vuotisen uran.

Joulukuussa työpäivät ovat venyneet vähintäänkin kaksitoistatuntisiksi ja vaikka jouluna kaupankäynti todennäköisesti hiljenee, aikoo Vantaalla asuva Hölttä käydä marketissaan joulunakin päivittäin.

Höltän perhe ei virallisesti ole kaupassa töissä, mutta vaimo ja tytär auttelevat tarvittaessa.

-Muutoin vapaa-aika kuluukin minulla sitten joka sulkapallon tai koiran parissa, taikka tyttären harrastuksessa. Hän on SM-tason joukkuevoimistelija.

Joulun lähestyessä Timo Höltällä on yksi toive joulupukille: Marketille oma parkkiruutu.

-Meillä ei ole tässä yhtään parkkitilaa. Itsekin joudun jättämään auton tuonne yli 5 minuutin kävelymatkan päähän. Isoja paketteja noutaville ja painavien kauppakassien kanssa kulkeville pitäisi olla vähintään yksi parkkiruutu lähellä. Kaupunkisuunnittelussa lupasivat paneutua tähän ongelmaan.

Teija Loponen