Mitä kaupunginosissa toivotaan?

Yhteisöllisyys on monessa kaupunginosassa merkittävä tekijä.
Gallup
Esitimme kaupunginosaseurojen puheenjohtajille kaksi kysymystä, toinen liittyy omaan jouluun, toinen oman kaupunginosan tulevaisuuteen. Näin eri puolilla Koillista ajatellaan.
1. Mikä on joulussa parasta?
2. Mitä toivot kaupunginosallenne ensi vuodelle?
Puistola-Seuran puheenjohtaja Maija-Liisa Pennanen
1. Hetken hengähdystauko
2. Pientalomaisemaa uhkaavien asemakaavamuutoksien kohtuullistamista naapuristoon sopiviksi.
Siltamäki-Suutarila-seuran puheenjohtaja Timo Tossavainen
1. Joulussa on parasta hiljentyminen ja rauhoittuminen sekä läheisten kanssa oleilu maukkaista perinteisistä jouluruuista nauttien.
2. Siltamäen osalta toivon, että ostoskeskuksemme uudistamishanke etenisi – edes nytkähtäisi eteenpäin – jotta asuinalueemme saisi uuden sykkivän sydämen hyvin palvelleen, mutta kunnoltaan heikentyneen tilalle.
Tapanila-Seuran puheenjohtaja Tapani Pulkki
1. Joulussa parasta on yhdessäolo läheisten kanssa ja Tapanilan joulutunnelma. Joulutunnelmaa Tapanilassa luovat monet tapahtumat kuten esimerkiksi Elävä Adventtikalenteri ja yhteiset tapahtumat Kylätilalla sekä joulumyyjäiset ja torin kuusikauppias.
2. Tapanilaa tulee kehittää asukaslähtöisesti, siksi toivomme, että tuleva vuotena kaupunki kuuntelisi aktiivisesti ja herkällä korvalla asukkaita suunnitelmia ja päätöksiä tehdessään. Lisäksi toivon, että lähiluontoa tuhoavasta Malmin lentokentän rakentamishankkeesta luovuttaisiin.
Pukinmäki-Seuran puheenjohtaja Seppo Hölttä
1. Joulussa parasta on upeat hautausmaat, hyvät ruoat ja hartaat tunnelmat.
2. Pukinmäkeen toivon rakentamista luontoa unohtamatta. Toiveena on myös yhteisötilan löytäminen Pukinmäen kartanon tilalle.
Viikki-Seuran puheenjohtaja Riitta Korhonen
1. Joulussa on parasta: joulurauha, jolloin on aikaa pysähtyä, luminen luonto, yhdessäolo läheisten kanssa sekä itse tehdyt joululeivonnaiset ja ruuat, joihin liittyy hyvät tuoksut.
2. Kaupunginosallemme toivon, että hyvin toimiva, lähellä sijaitseva Pihlajamäen terveyskeskus saa jatkaa toimintaansa ja että kaupunki myöntää rahoituksen Viikinojanpuistoon suunnitelluille uusille viljelypalstoille, jonne jonottaa yli kaksisataa palstaviljelijää. Suunnitelma on hyväksytty, mutta rahoitus puuttuu.
Pihlajamäki-seuran puheenjohtaja Hanna-Mari Mikkonen
1. Pihlajamäen ostarin torilla on taas perinteiseen tapaan Pihlajamäen Lions Clubin pystyttämä joulukuusi, joka tuo valoa ja iloa sekä luo yhteisöllisyyttä meille kaikille pihlajamäkeläisille. Parasta on myös yhdessä joulutunnelmaan virittäytyminen, mm. joulumyyjäiset, joulurieha ja perinteinen Pihlajamäen puurojuhla. Nämä tapahtumat tuovat yhteen pihlajamäkeläisiä vauvasta vaariin. Ja kaunis talvinen Pihlajamäen luonto pitää joulumieltä yllä!
2. Toivomme ensi vuodelle Pihlajamäkeen mukavia kohtaamisia meidän tapahtumissamme ja viihtyisässä luonnonläheisessä asuinympäristössämme. Toivomme myös oman terveysaseman ja muiden palveluiden säilymistä. Hartaana toiveenamme on, että ostarin alueelle nouseva täydennysrakentaminen sopii arvokkaaseen kulttuuriympäristöön. Toivomme myös, että Pihlajamäen suojelukaava pitää eikä täydennysrakentamista suojelukaava-alueelle aloiteta ainakaan ilman vuorovaikutusta asukkaiden kanssa ja ilman perusteellisia selvityksiä rakentamisen vaikutuksista suojelukaavan arvoon ja tulevaisuuteen.
Koillis Seuran puheenjohtaja Tuire Siili
1. Parasta joulussa on, kun lasten ja lasten lapsien kanssa kokoonnumme yhteiseen jouluaaton viettoon! Ja toisaalta parasta joulussa on myös joulun pyhien rauhallisuus, jolloin tulee muisteltua entisiä jouluja.
2. Mitä toivon kaupunginosallemme! En osaa oikeastaan vastata tähän. Sillä jotakin on jo tulossa, tosin eivät ehkä vielä ensi vuonna: Kauan kaivattu virallinen uimapaikka ja asukastilat.
Edellinen artikkeliUusi nuorisoneuvosto on valittu
Seuraava artikkeliTutun tuntuinen lohkojako ensi kaudelle