Leikkipuistoissa touhutaan pitkin kesää

Leikkipuistoissa touhutaan pitkin kesää

Lasten suosikkipaikat, kahluualtaat, otetaan taas tänä kesänä käyttöön. Kuvassa Maasälvän leikkipuistoa. Kuva Teija Loponen

Tulevana kesänä leikkipuistoissa avataan kahden koronavuoden jälkeen kahluualtaat lasten iloksi ja vilvoitukseksi. Avoinna olevissa leikkipuistoissa tarjotaan myös ruokaa entiseen tapaan.

Koillisessa on koko kesän auki kolme leikkipuistoa, Linnunrata Suutarilassa, Kurranummi Tapanilassa ja Kankarepuisto Jakomäessä.

Osan kesää, 6.6.-1.7. ovat auki leikkipuistot Tapuli, Malmin Kotinummi, Pihlajamäen Maasälpä, Pukinmäen Unikko ja Puistolan Nurkka.

Heinäkuussa 4.7.-29.7. avoinna ovat leikkipuisto Salpausselkä Pihlajamäessä ja Traktori Malmilla.

Elokuun alussa ennen koulujen alkua avoinna ovat 1.8.-10.8. Pihlajamäen Salpausselkä ja Malmin Traktori.

Koko kesän kiinni ovat Jalopeura Siltamäessä, Kesanto Töyrynummella ja Filpus Ala-Malmilla.

Päätökseen siitä, mitkä leikkipuistot ovat auki, vaikuttavat edellisten vuosien kävijämäärät, saatu ja kerätty palaute ja kokemukset sekä leikkipuistojen mahdolliset remontit. Päätökseen vaikuttavat myös hyvät kulkuyhteydet ja toiminnan suunnittelu niin koululaisten leirien kuin pikkulapsiperheidenkin toiminnan osalta.

Puistoja on tänä kesänä auki koronavuosien jälkeen enemmän kuin aiempina vuosina.

Auki olevissa leikkipuistoissa on tarjolla myös kesäruokailu ja toimintaa pikkulapsiperheille. Osassa leikkipuistoja järjestetään edellisvuosien tapaan koululaisten päiväleirejä. Kaikkiin aukioleviin puistoihin saavat mennä kaikenikäiset lapset ja perheet. Koululaiset voivat viettää päivän auki olevassa leikkipuistossa, vaikka siellä ei olisi päiväleiriä. Leikkipuistot ovat auki arkisin klo 9-16.

Päiväleirejä on tarjolla Koillisen leikkipuistoissa 6.-10.6. Jakomäen Kankarepuistossa. Tapanilan Kurranummessa ja Pukinmäen Unikossa.

13.6.-17.6. koululaisille on päiväleirit Puistolan Nurkalla ja Pukinmäen Unikossa sekä 13.6.-23.6. leikkipuisto Tapulissa. 6.-17.6. päiväleirejä järjestävät Malmilla Kotinummi ja Pihlajamäessä Maasälpä.

6.-17.6. ja 25.-29.7. leireillään Viikin Viikkarissa, 18.-29.7. Pihlajamäen Salpausselässä ja 1.-5.8. Malmilla Traktorissa.  

Teija Loponen

Edellinen artikkeliVihreät vaativat lentokenttäalueen luontoarvojen vaalimista
Seuraava artikkeliMalmilla Pikitehtaankorttelien kerrosala kaksinkertaistuu