Tapanilassa toteutettiin pikavauhdilla tukikonsertti

Nuori solisti Venny oli vetänyt paikalle myös nuoria kuulijoita.

Ukrainalaisten synkkä tilanne on saanut monet yksityiset ihmiset, järjestöt ja yhteisöt toimimaan ja keräämään varoja Ukrainan hyväksi. Yksi näyttävimmistä tapahtumista Koillis-Helsingissä oli Tapanilan VPK:lla vajaassa viikossa pystyyn laitettu tukikonsertti.

Tapanila-Seura varasi viikko sitten Tapanilan VPK:n talon viime lauantai-illaksi ja VPK lähti hyvään asiaan mukaan antamalla tilan veloituksetta käyttöön.

Mosassa on kautta aikain asunut paljon kulttuuriväkeä, joten vanhojen ja uusien mosalaisten esiintyjien joukosta kertyi äkkiä muhkea konserttiohjelmisto. Ja kun isoa Ukrainan lippua ei löytynyt mistään lainaksi, sekin ommeltiin itse. Sisäänpääsymaksu oli jokaisen itse päätettävissä ja lisää tuloja kertyi myös buffetin puolelta.

Illan aloittaneiden Pikipoikien jälkeen lavalle nousi ahkerassa tahdissa useita esiintyjiä. Juuri ylioppilaaksi valmistunut Venny ja isänsä Jan Make tarjosivat jopa aivan uunituoreen, vasta iltapäivällä valmistuneen kappaleen. Nuorten siskosten Mary & Macy -bändi on monista Mosan ja Puistolan tapahtumista tuttu. Jo parikymmentä vuotta soittanut taitava saksofonisti-laulaja keräsi VPK:llakin muhkeat suosionosoitukset. Myös Kylätilalla harjoittelevaa Mosan Ääni -kuoroa kuultiin ensimmäisen osion aikana.

Buffettitauon jälkeen kuultiin vielä lukuisia mosalaisesiintyjiä, kuten Eki Suomaan, Pekka Tonttilan, Olli Ikosen, Juhani Mäntylän lauluja sekä taiteilijapari Juhani ja Ritva Laitalan esitykset.

Esiintyjien listalla oli myös Koillisessa aikoinaan kulttuuriasiainkeskuksen leivissä töitä tehnyt Mauri Lehtovirta, joka joutui pikahälytyksellä myös illan juontajaksi.

Iltaan saapuneet maksoivat mielellään osallistumismaksun ehdotettujen summien yläpäästä.
-Tuo tilanne Ukrainassa on niin järkyttävä ja vielä varsin lähellä meitä, että jotenkinhan sitä on voitava heitä auttaa. Ja tässähän saa hienon konsertin kaupan päälle, totesi eräs kuulija buffettijonossa.

Tapanila-Seuran puheenjohtaja Hanna Repoa ja juontaja Maukka Lehtovirtaa ilahdutti täysi salillinen auttamishaluisia ihmisiä.

Siltamäessä tulossa Ukraina-tempaus 19.3.

Ukrainan auttamiseksi kootaan ehdotuksia ja tukea Siltamäen ostoskeskuksella järjestettävässä tempauksessa tulevana lauantaina 19.3. klo 10-13.

Tapahtumassa myydään makkaraa ja kahvia, joiden myyntituotot ohjataan täysimääräisesti Ukrainan auttamiseksi luotettavien ja vakiintuneiden kansainvälisten avustusjärjestöjen kautta.

-Ihmisillä on kova halu auttaa hädänalaisiksi joutuneita ukrainalaisia. Tämä auttamishalu hakee monien mielissä muotoaan ja nyt kovasti keskustellaan siitä, mitä kukin voi tehdä omalta osaltaan sekä yhdessä muiden kanssa, kertoo tapahtuman taustoista Timo Tossavainen Siltamäen Lions Clubista.

Tapahtumassa kootaan siis ihmisiltä ehdotuksia auttamisen tavoista ja keinoista, jokainen voi käydä kertomassa ideansa siitä, millaista apua ja miten olisi annettava Ukrainalle ja ukrainalaisille.

Tempauksen järjestävät yhteistyössä Lions Club Helsinki Siltamäki sekä Siltamäen Martat. Järjestäjät toivovat osallistujia koko Koillis-Helsingin alueelta.


TL

Edellinen artikkeliTapulikaupunki-Seura toivoo lopun puiston säilyvän puistona
Seuraava artikkeliMuutosten tuulia