Muutosten tuulia

Koillis-Helsingissä näkyy hyvin se, miten maailma muuttuu koko ajan. Vanhoja rakennuksia puretaan ja niiden tilalle rakennetaan uusia entistä korkeampia kerrostaloja. Omakotitalojen ympäriltä katoavat vanhat puutarhat ja niiden tontit pienenevät, kun ne jaetaan ja rakennetaan tehokkaammin. Aiemmin virkistysalueiksi kaavoitettuja tontteja on otettu osin tai kokonaan rakennuskäyttöön. Kaupunkirakenne tiivistyy koko ajan ja muuttuu korkeammaksi. Koilliseenkin on muuttanut usean eri kulttuurin edustajia, ihmisiä ympäri maailmaa. Monikulttuurisuus ja monikielisyys on melkoinen haaste päiväkodeissa, kouluissa, terveysasemilla ja monissa muissa palveluissa. Kielitaidon merkitys korostuu entisestään.

Viikonloppuna siirrytään taas kesäaikaan.

Yksi seikka, johon muutosta ei ole saatu, vaikka sitä kuinka on toivottu, on kellon viisareiden siirtäminen. Sen aika on jälleen tulevana viikonloppuna, jolloin siirrytään kesäaikaan siirtämällä kellojen viisareita tunnilla eteenpäin. Tuolta rasittavalta touhulta vältytään Islannissa, Venäjällä, Intiassa ja Kiinassa, joissa kesäaikaan siirtymistä ei ole harrastettu. Kesäajan ensimmäisenä päivänä, tulevana sunnuntaina, vietetään Marian ilmestyspäivää ja tuolloin koittaa Puistolan kirkossa monien odottama tilaisuus. Aikoinaan Puistolassa eläneen ja vaikuttaneen Gunnar Uotilan taidetta lahjoitetaan messussa seurakunnalle ja krusifiksit asetetaan paikoilleen. Samalla kyläläiset saavat halutessaan kuulla monipuolisesta kuvanveistäjästä hänen jälkipolviltaan.

Muutosta on kovin toivottu myös katujen kunnossapitoon talviaikana. Useat lukijat ovat ottaneet toimitukseen yhteyttä kertoen, kuinka paksu jää tai suuret lammikot ovat vallanneet kotikulmien kulkureitit vaikeuttaen monien liikkumista. Etenkin ikäihmisille sekä lasten kanssa liikkuville jäiset muhkuraiset kadut ja valtavat lammikot tuottavat suuria ongelmia. Niihin ei nopeita ratkaisuja ole olemassa. Muutosten tuulet osuvat myös lehteemme. Korona on kovin kurittanut talouttamme ja siksi lehden ilmestymistä joudutaan hieman harventamaan. Ensimmäisen kerran se näkyy tämän kuun lopulla, jolloin 30.3. ei Lähitieto ilmestykään tuttuun tapaan koteihin ja lehtitelineisiin. Tämä numero on siis ikään kuin tuplanumero loppukuulle.