Tapulikaupunki-Seura toivoo lopun puiston säilyvän puistona

Tapulikaupunki-Seura ei ole ottanut kantaa Suuntimopuiston puistosuunnitelmaan, mutta olemme koko ajan toivoneet puiston säilyvän puistona, muun muassa yleiskaavasta lausuessamme ja valittaessamme, kertoo seuran puheenjohtaja Katriina Alestalo.

Keväällä 2021 käynnistyneen asemakaavamuutoksen, jossa kohteena oli Puistolan asemanseudun monitoimitalot, osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan seura lausui seuraavanlaisesti:

-Suuntimopuiston koulun rakentamisen vuoksi alueella ei ole enää mahdollista harjoittaa monia aiempia toimintoja. Kiertävät sirkukset eivät enää mahdu alueelle. Pulkkamäki ja nuorten piknikpaikka katoavat. Puistojumppa on siirrettävä uuteen paikkaan.

Monitoimirakennus vei siis tilaa monelta muulta toiminnolta, johon puistoaluetta oli totuttu käyttämään. Katriina Alestalo toteaa, että Suuntimopuiston niin sanottu väliaikainen koulurakennus tuli hyvin lähelle junarataa, välissä on vain kävely- ja pyörätie, mutta koulun ja päiväkodin piha-alueet veivät sen ison hiekkakentän, jossa muun muassa sirkus vuosittain vieraili.

-Jäljelle jäänyt puiston osa on tavallaan kolmio, jonka kärki on lähellä Suuntimotien jyrkkää mutkaa, ja kolmion pitkä sivu rajoittuu koulun piha-alueeseen. Näiden välillä on tällä hetkellä hieman nurmikkoa ja jokin kosteikkokohta. Suuntimotien varrella on nyt puustoa, mikä estää tielle harhautumisen.

Alestalo toteaa, että uuden puistosuunnitelman yksityiskohtia hän ei tunne.
-Joka tapauksessa toiminta siirtyy lähemmäs Suuntimotietä ja puiston etelälaidalla olevia asuintaloja. Toivottavasti tuo loppuosa todella pysyy jatkossa puistona, hän esittää.

TL

Edellinen artikkeliSuuntimopuiston puistosuunnitelma hyväksyttiin
Seuraava artikkeliTapanilassa toteutettiin pikavauhdilla tukikonsertti