Malmin keskustan suunnittelu eteni päätöksentekoon

Malmin ydinkeskustasta on tarkoitus suunnitella kaupunkimaisempi ja tiiviimpi, sekä ulkoasultaan viihtyisämpi paikka. Kuva Helsingin kaupunki

Malmin keskustan suunnitteluperiaatteet ovat nyt valmiit jatkosuunnittelua varten. Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli asiaa eilisessä kokouksessaan.

Malmin keskustaa ollaan kehittämässä Koillis-Helsingin tärkeimpänä kaupankäynnin ja julkisten palvelujen keskuksena sekä merkittävänä joukkoliikenteen solmukohtana.

Suunnitteluperiaatteet koskevat Malmin keskusta-aluetta noin 600 metrin säteellä Malmin asemasta. 

Keskustan suunnitteluperiaatteet ohjaavat varsin monia erilaisia Malmia koskevia asioita. Siihen liittyy täydennysrakentamista, palveluiden ja työpaikkojen sekä liikkumisen ja viheralueiden suunnittelua ja myös mahdollisia uuden maankäytön alueita nykyisten tonttien ulkopuolelta sekä käyttötarkoitusten muutoksia.

Suunnitteluperiaatteet pohjautuvat vuosien 2018–2020 aikana tehtyyn Malmin keskustavisioon, jossa on koottu yhteen Malmin keskustan suunnittelun lähtökohdat, alueen vahvuudet sekä kehittämisen eri mahdollisuudet. Visioon kerättiin alueen asukkaiden näkemyksiä Malmin tulevaisuudesta alueella järjestetyn verkkokarttakyselyn, sekä sen tuloksia analysoineen asukkaiden sparrausryhmän luoman vision kautta. 

Malmilaiset ovat olleet pääosin esitettyjen suunnitelmien takana. Tänä keväänä suunnitteluperiaatteista saatu Kerro kantasi –kyselyn palaute oli yleisellä tasolla myönteistä.

Saatu palaute koski erityisesti julkisen liikenteen järjestelyjä, esteettömyyttä ja saavutettavuutta.

Lähipalvelut halutaan pitää lähellä asuinalueita, ja esimerkiksi laajan koillisen suurpiirin sosiaali- ja terveydenhuollon alueellisia lähipalveluja haluttiin säilytettävän.

Yleisesti malmilaiset pitävät keskustan tiivistämistä positiivisena ja alueen kehittäminen nähdään välttämättömänä.

TL

Edellinen artikkeliEhdokkaat esittäytyvät 2.6.
Seuraava artikkeliTimo Laanisen pappiskausi Malmilla loppui: Teboilpappi löysi karheimmatkin malmilaiset