Malmikyselyn tulokset esille

malmin aseman seutua
Malmin aseman seutu, hyvät liikenneyhteydet ja siisteys nousivat kyselyssä selkeästi esiin. Kuva Teija Loponen

Malmin keskusta on asukkailleen rakas ja tärkeä paikka, jonka tulevaisuudesta annettiin runsain mitoin palautetta verkkokyselyn avulla.

Kaavoitustyön pohjaksi järjestetty ”Malmin keskusta huomenna” –kysely oli avoinna viime vuoden lopulla ja siihen vastasi 1166 kaupunkilaista. Kartalle merkittyjä vastauksia kertyi kaikkiaan lähes 6800.

Malmin aseman seutu sekä Ylä-Malmin ja Ala-Malmin torien väliin jäävä akseli kirvoitti vastaajilta palautetta sekä hyvässä että pahassa.

-Vastaajat arvostivat Malmilla tällä hetkellä olevia hyviä joukkoliikenneyhteyksiä ja palveluja. Parannusta toivottiin alueen siisteyteen ja turvallisuuteen. Tulevaisuuden Malmin visioitiin olevan viihtyisä, siisti ja vehreä – monipuolinen, eläväinen ja kaunis keskus kaikille kaupunkilaisille, kertoo arkkitehti Antti Mentula.

Kyselyn tulokset ovat esillä Malmitalolla 1.–11. huhtikuuta. Näyttelyn viimeisenä päivänä suunnittelijat ovat tavattavissa ja mukana keskustelutilaisuudessa 11. huhtikuuta kello 17.30 alkaen.

Kyselyn tuloksia työstetään eteenpäin keskustelemalla niistä ryhmissä. Karttakyselyn yhteydessä sai ilmoittautua myös suunnittelua sparraavaan ryhmään. Ryhmä pohtii suunnittelijoiden kanssa muun muassa Malmin keskustan tulevaisuutta.

-Halukkaita ilmoittautui yli 80, joista mukaan voitiin ottaa 15 osallistujaa, kertoo vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila-Lehtonen.

Mukana on monipuolinen joukko naisia ja miehiä, perheellisiä ja yksin asuvia, nuoria ja iäkkäämpiä, eri alojen ammattilaisia, eri asumismuodon valinneita ja liikennevälineillä liikkuvia. Suurin osa on asunut Malmilla pidempään, mutta joukossa on pari vasta alueelle muuttanutta henkilöä ja lähellä muuten asuvaa. Mukana on myös pari yrittäjää. Ryhmän on tarkoitus kokoontua kevään aikana 3–4 kertaa.

Teija Loponen

Malmin keskusta huomenna – kyselyn tulokset esillä Malmitalolla 1.-11.4.

Edellinen artikkeliFallkullan kiilaan 9-kerroksisia taloja
Seuraava artikkeliKylätilalla nähtiin Kaisa Aarnialan taidetta