Ehdokkaat esittäytyvät 2.6.

Nina Sillantaka
Kokoomus
Töyrynummi

 1. Haluan vaikuttaa siihen, että Helsinki ja erityisesti Koillinen-Helsinki on perheille paras paikka elää. Huonokuntoiset tai homeiset päiväkoti- ja koulurakennukset on korjattava viipymättä. Päiväkotipaikka tulee saada perheelle parhaiten sopivasta paikasta silloin kun perhe sitä tarvitsee, siis myös tammikuussa. Kiusaamiseen tulee puuttua varhaisessa vaiheessa ja laajalla yhteistyöllä perheiden, koulun ja mm. perhetyön yhteistyöllä. Olen yrittäjän tytär, vaimo ja miniä ja minulle on tärkeää, että Helsinki on yrittäjämyönteinen kaupunki.
 2. Minulla on pitkä kokemus vaikuttamisesta kaupungin eri elimissä sekä työelämässä. Kun tartun johonkin, hoidan sen myös loppuun. Olen parhaimmillani silloin kun tehdään yhteistyötä, etsitään porukalla parhaita ratkaisuja. Ja sitä politiikan tekeminen on, vaikuttamista ihmisten arkeen yhteistyöllä.
 3. Malmin kentän rakentamispäätös ei ollut loppuun asti harkittu. On kuitenkin epätodennäköistä, että päätös enää muuttuisi. Meidän tulee tässä tilanteessa toimia tästä eteenpäin niin, että alueesta tulee kiinnostava, toimiva ja ihmisläheinen.

Arto Dahlman
SDP
Tapaninvainio

 1. Valtuutettuna pyrkimyksenä olisi saada turvallinen ja viihtyisä asuinympäristö. Nuorisoon tulee kiinnittää huomiota ja tarjota mahdollisuus harrastukseen taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Helsingin tulee olla vetovoimainen kaupunki ja tarjota mahdollisuus joustavaan työmatkaliikenteeseen sekä kohtuuhintaiseen asumiseen.
 2. Stadin turvallisimpana valintana olisin valtuutettu, joka kuuntelee äänestäjiä ja vie viestiä kentältä päätöksentekoon. Päättäjät on erkaantuneet liikaa äänestäjistä vaalien välillä.
 3. Valitettavasti Malmin lentokentän kohtalo on sinetöity. Lentokenttää rakennettaessa tulee vaalia alueen historiaa ja jättää tuleville polville muisto alueesta. Jos olisin ollut tekemässä päätöstä kentän kohtalosta, olisin äänestänyt lentotoiminnan jatkamisesta. Alueen maaperä tulee tutkia huolellisesti ja varmistaa edellytykset turvalliselle rakentamiselle.

Mari Rantanen
Perussuomalaiset
Tapaninkylä

 1. Haluan vaikuttaa siihen, että Helsinki on hyvä paikka elää, tehdä työtä ja yrittää. Helsinki pitää erityistä huolta vanhuksista, lapsista, vammaisista ja omaishoitajista. Kaupunkia rakennetaan kaupunkilaisille eikä sen tule olla ideologisen hömpän koneisto. Olen erityisen huolissani tällä hetkellä siitä, että Helsingistä muuttaa runsaasti työssäkäyviä ihmisiä pois, kaupungin pitovoima on pettämässä ja tähän on seuraavan valtuuston erityisesti keskityttävä.
 2. Teen työtä sisulla ja sydämellä. Sana pitää myös vaalien välillä.
 3. Malmin lentokenttä on säilytettävä. Kulttuurihistoria, luonnonniitty, virkistysalue, lentokoulutus ja sähköisen lentämisen tulevaisuus ovat kaikki syitä miksi Malmin kentälle ei tule rakentaa. Helsingin ei tule kasvukiimassaan tuhota kenttää, sillä sitä ei saada koskaan takaisin.

Jussi Silvonen
Vasemmistoliitto
Tapanila

 1. Haluan toimia sujuvan joukkoliikenteen, edullisen asumisen ja lähipalvelujen puolesta. Joukkoliikenne on pidettävä Stadin omissa näpeissä. Ulkoistaminen vähentää vuoroja ja heikentää kuskien työehtoja. Joukkoliikenne sujuu, kun vuoroja on riittävästi ja kuskit tyytyväisiä työhönsä. Eläkeläisalennuksen ikäraja 65 vuoteen. Liikkuva eläkeläinen pitää kaupungin pyörät pyörimässä.  Asumisen hinta on Stadissa kohtuuton. Stadin pitää rakentaa edullisia vuokra- ja asumisoikeusasuntoja. On irvokasta, jos duunari joutuu muuttamaan lähikuntiin voidakseen käydä Stadissa töissä. Rakentamisessa on ihmeellinen tornitalovimma, sen sijaan monimuotoisuutta. Palvelut – lähikirjasto, ja muut – on pidettävä lähellä, helposti tavoitettavina.
 2. Olen asiantunteva tiedetoimittaja duunariosastolta. Dosenttina osaan paneutua päätösten perusteisiin, ja duunaritausta takaa, että olen päätöksenteossa aina työtekevän asialla.
 3. Vanhana mosalaisena olen Malmin kentän ystävä. Kentän säilyttäminen ja asuminen eivät ole vastakohtia. Kenttä tulee säilyttää, vaikka sen kupeeseen rakennetaankin.

Mira-Veera Auer
Vasemmistoliitto
Jakomäki

 1. Monet lähiöt ovat paitsiossa kaupungin päätöksenteossa. Helsinkiä pitää kehittää niin, että alueet ovat omia kaupunkikeskittymiään siten, että niihin tuodaan kattavasti kaikki palvelut kävelyetäisyyden päähän ihmisten kodeista. Kun työpaikka, koulut, päiväkodit, kaupat, harrastukset ym. palvelut löytyvät kodin läheltä, vapautuu helsinkiläisille arvokasta aikaa elämän tärkeille asioille. Myös ympäristö kiittää, kun ei tarvitse matkustella ympäri Helsinkiä peruspalveluiden perässä.
 2. Olen niin ay-liikkeessä, kansalaisjärjestöissä kuin asukastoiminnassa toimiessa pystynyt jo saamaan paljon hyvää aikaan. Haluan jatkaa vaikuttamista Helsingissä niin, että pienituloisten, lapsiperheiden ja ihan tavallisten ihmisten ääni kuuluu valtuustossa.
 3. Malmin kenttää ei pidä tuhota vaan toimintaa pitää kehittää nykyiseltä pohjalta, nykyisten toimijoiden kanssa yhteistyössä. Alue voisi toimia mm. isojen konserttien järjestämiseen erinomaisena paikkana ja tuoda kulttuuripalveluita kantakaupungista myös tänne koilliseen.

Björn Månsson
RKP-SFP
Tapanila

 1. Ihmisläheinen kaupunginsuunnittelu, niin ettei Helsinkiä rakenneta ihan täyteen, vaan tilaa jää viheralueille ja historiaamme kunnioittaville kulttuuripaikoille. Hyvät lähipalvelut, erityisesti lapsille ja ikäihmisille. Korkeatasoiset koulut. Koillisen asiat tietysti lähimpänä sydäntäni.
 2. Koillisen alueelle on hyödyksi, että on omia vahvoja, kokeneita kaupunginvaltuutettuja ajamassa alueemme etuja. Olen kahdeksan vuoden ajan vaikuttanut moneen alueemme asiaan, ja haluan jatkaa tätä työtä. Minulla on hyvä yhteistyökyky, jota tarvitaan.
 3. Ehdoton ei lentokentän ja sen viheralueen tuhoamiselle. Olen koko ajan ollut aktiivinen tämän ainutlaatuisen historiallisen alueen, ja meille koillishelsinkiläisille myös tärkeän viher- ja virkistysalueen puolustamisessa. Asuntojakin mahtuu reunoille, kun hiljaiset sähkölentokoneet lähivuosina tulevat yleiseen käyttöön.

Antti Hytti
SDP
Tapulikaupunki

 1. Päätöksenteossa haluan pitää huolta siitä, että myös lähiöiden ja esikaupunkien ääni kuullaan ja otetaan huomioon – tähän kuuluu esimerkiksi se, että kirjastot, koulut ja terveysasemat löytyvät jatkossakin mahdollisimman läheltä. Perheenisänä koen lasten ja nuorten hyvinvoinnin sellaiseksi asiaksi, jonka puolesta haluan erityisesti tehdä töitä.
 2. Olen tällä hetkellä Helsingin Asumisoikeus Oy:n hallituksen jäsen, aikaisemmin olen toiminut mm. kiinteistölautakunnan ja teknisen palvelun lautakunnan jäsenenä – tunnen siis hyvin miten Helsingissä päätöksiä tehdään. Politiikan tekijänä olen rakentava ja keskusteleva – huutamalla tai muut jyräämällä harvoin syntyy hyviä ratkaisuja.
 3. Lentokenttää koskevat päätökset on nähdäkseni nyt tehty, ja niiden kanssa täytyy elää. Tärkeää on nyt pitää huolta siitä, että uusi kaupunginosa rakennetaan laadukkaaksi ja luontoarvot turvataan. Sanomattakin on selvää, että historiallisilla kenttärakennuksilla on oltava oma arvokas paikkansa alueen kaupunkikuvassa.

Markku Mutanen
Perussuomalaiset
Puistola

 1. Mielestäni laadukkaat peruspalvelut, yrittäjyys ja työnteon kannattavuus rakentavat turvallista Stadia. Meille Koillis-Helsingin asukkaille erittäin suuri asia on Sote-uudistus, mikä toteutuessaan sulkisi alueeltamme monia lähiterveyskeskuksiamme. Sote-himmeleiden rakentelu maakuntiin lisää Stadin maksuosuuksia parantamatta kenenkään palveluita. Mielestäni Tapulinkaupunkiin pitäisi rakentaa maauimala ja Stadiin nopealla aikataululla lisää Frisbeegolf ratoja.
 2. Olen kansainvälisesti kokenut yrittäjä, koulutukseltani olen MBA, MHT. Työkokemusta omaan myös koulumaailmasta, missä olen toiminut resurssiopettajana (mm. laaja-alaisen erityisopettajan ja S2 opettajan sijaisuuksia). Nykyisessä toimessani aurinkovoimalasuunnittelijana ymmärrän, miten kaupunkiympäristössä voidaan tehdä tehokkaita ja vihreitä energiaratkaisuja kannattavasti.
 3. Malmin lentokenttää pitäisi kehittää lentokenttänä. Malmin lentokentän kaava on muutettava takaisin ilmailukäyttöön ja vuokrasopimukset neuvoteltava ja uusittava ilmailijoiden kanssa.

Pia  Saloranta
Sdp
Pukinmäki

 1. Olen ensi kertaa ehdolla ja haluaisin kuunnella mitä toiveita äänestäjilläni on. Itselläni suurin haave ja tahtotila on, että meillä kaikilla on hyvä asua Koillis Stadissa hyvien lähipalveluiden alueella. Haluan myös, että turvattomuus ja kiusaaminen lasten ja nuorten osalta ratkaistaan esim. virkavallan näkyvyyden lisäämisellä.
 2. Uskon että itse alueella asuvana olen hyvä valinta. Lähialue ja sen hyvinvointi on ensiarvoisen tärkeää.
 3. Malmin lentokenttä on asia, mihin en voi enää vaikuttaa, se on  päätetty. Luonto, puhtaat uimavedet ja ulkoilumaastot, ne ovat tärkeitä meille pienille ihmisille, pidetään niistä kiinni, yhdessä.
Edellinen artikkeliAnnan keittiö veden äärellä
Seuraava artikkeliMalmin keskustan suunnittelu eteni päätöksentekoon