Radan kylkeen kaksi tornitaloa

Latokartanontie 4
Liityntäliikenneterminaalin kupeeseen nousee kanden tornitalon kokonaisuus, joita yhdistää yhteinen jalustaosa. Kuva Arkkitehdit Soini ja Horto

Malmin joukkoliikenneterminaalin viereen rakennetaan lähivuosina kaksi 16-kerroksista tornitaloa, joista toiseen tulee hotelli.

Arkkitehdit Soini & Horto Oy:n suunnittelema KOY Latokartanontie 4 käsittää kaksi tornimaista, julkisivuiltaan eriluonteista rakennusta. Kahden tornin juuressa sijaitsee osin kol-mekerroksinen jalustaosa, johon on suunniteltu sekä hotellin että asuinhuoneistojen asukkaita palvelevia yhteistiloja ja ravintolatilaa.

Pohjoisempaan torniin on sijoittumassa Studios-konseptia mukainen 16-kerroksinen hotelli, jossa on suunnitelmien mukaan 238 huonetta sekä ravintola, kylpyläosasto, kuntosali sekä oleskelu- ja työtiloja. Kompleksin rakennuttajana toimii pohjoismainen kiinteistösijoitusyhtiö NREP.

Hotelli on osa yhtiön Noli Studios -konseptia, joka tarjoaa pidempiaikaista hotellimajoitusta. Hotellin sijainti juna-aseman kyljessä soveltuu hyvin Noli Studios-yhtiön kohderyhmille, eli nuorille aikuisille, Helsingissä työ-komennuksella oleville sekä matkailijoille.

Eteläisempi torni tulisi olemaan kokonaan asuinkäytössä, siihen on suunnitelmien mukaan tulossa 143 asuntoa, joissa on ranskalaiset parvekkeet. Kortteli on suunniteltu keskustamaiseksi ja sen sydämenä toimii aukio. Aukiolle avautuvat hotellin lasiseinäinen sisäänkäyn-ti ja ravintolatilat sekä hotellin ja asuntojen yhteistilat.

Yksikerroksinen pysäköintilaitos sijaitsee aukion alla ja sieltä on suorat yhteydet sekä hotelliin että asuntoihin. Malmi on yksi Helsingin kehityskeskuksista. Koy Latokartanontie 4 tulee keskeisen sijaintinsa vuoksi olemaan merkittävä kokonaisuus alueella. Tornien suunnittelussa huomioidaan korkean rakentamisen erityishaasteet. Latokartanontielle on suunniteltu toinenkin korkean rakentamisen kohde.

Kaikkiaan 18 947 brm2:n hanke on nyt toteutussuunnitteluvaiheessa. Rakentamisen aloittamisajankohdasta ei vielä ole tarkkaa tietoa. Vanhat rakennukset purettiin pois tornitalojen tieltä alkukesästä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTapulikaupungin kerrostalohanke madaltui
Seuraava artikkeliTsempataan yhdessä