Tsempataan yhdessä

Elokuun alusta varsin monet palasivat töihin lomiltaan ja samaten myös etätöistä. Viikon päästä käynnistyvät lasten koulut ja opiskelijatkin palaavat vähitellen opinahjoihinsa. Loppukesää ja alkusyksyä varjostaa yhä raskas koronan viitta. Se luo epävarmuutta kaikkeen, töiden jatkumiseen, lähiopiskeluun ja tapahtumien järjestämiseen. Keväältä peruttiin kymmenittäin erilaisia tapahtumia ja nyt pohditaan, uskaltaako niille jo sopia uuden ajankohdan syksylle. Kesäteatteria on kuitenkin voitu täälläkin esittää, alkukesästä siitä nautittiin Fallkullan kotieläintilalla ja Pukinmäen kartanolla ja nyt loppukesästä Tapanilan ala-asteen pihalla. Monet kesäleirit vaihtuivat päiväleireihin ja ryhmäkokoja pienennettiin, mutta silti ohjelmaa saatettiin lomalaisille tarjota.

Kaupunginosayhdistykset eivät pääosin ole vielä lyöneet lukkoon syksyn tapahtumiaan. Moni harrastustoiminta on jo hiljalleen lähtemässä käyntiin. Järjestäjät jännittävät, uskaltavatko ihmiset palata ryhmätoimintaan. Niin urheiluseuroja, muita harrastusten järjestäjiä, kuin kaikkia yrittäjiäkin vaivaa sama ongelma. Ellei toimintaa ole, ei ole tulojakaan. Ja rahaa tarvitaan kaikkien välttämättömien kulujen hoitamiseen. Moni yritys ja seura joutui ikäväkseen keväällä lomauttamaan työntekijöitään. Ellei tilanne ala parantua, saattavat lomautukset vaihtua irtisanomisiin. Se ei tietäisi hyvää palvelutarjonnalle, eikä luonnollisestikaan irtisanotuille.

Me Koillis-Helsingin Lähitiedossa iloitsemme siitä, että moni alueemme toimija on onnistunut sinnittelemään läpi vaikean kevään. Iloa meille tuottavat myös kaikki ilmoittajamme, sillä ilman heitä ei olisi enää lehteämmekään. Silloin jäisi iso aukko paikalliseen tiedottamiseen. Me koemme vahvasti, että meitä tarvitaan paikallisena, nimenomaan Koillista koskevien uutisten ja tapahtumien tiedonvälittäjänä. Täysin paikallista tiedonvälitystä, aina toimipaikkaa myöten, ei mikään muu taho täällä tarjoa. Pidetään siis yhtä ja rattaat pyörimässä, nähdään tulevaisuus toivoa täynnä.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliRadan kylkeen kaksi tornitaloa
Seuraava artikkeliTapanilan VPK pelastaa myös eläimiä: Eläinpelastustehtävät työllistävät kesäisin