Malmilla kaupungin järjestämä ilotulitus

Tänä vuonna voisi omien ilotulitteiden ampumisen sijaan katsella kaupungin tarjoamaa ilotulitusta.

Vuoden vaihtuessa säihkyvät kaupungin ilotulitukset ammutaan hajautetusti kolmesta eri paikasta. Paikoiksi on valittu Töölönlahti, Tervasaari ja Malmi.

Kaupungin toimesta järjestetyt ilotulitukset ammutaan tavallista korkeammalle, joten ne ovat nähtävissä laajalta alueelta. Kaupunkilaisia kannustetaankin seuraamaan yhteistä ilotulitusta omien rakettien ampumisen sijaan, jotta vältytään ylimääräiseltä roskalta ja melulta sekä turhilta vammoilta. Myös ilmanlaatu pysyy parempana, jos raketteja ammuttaisiin vähemmän.

Tänäkin vuonna Helsingin kaupunki on kieltänyt tietyillä alueilla, kuten ostoskeskusten lähellä, tietyissä puistoissa ja torialueilla ilotulitteiden käytön kokonaan. Koillisessa näitä kieltoalueita ovat tuttuun tapaan Ylä-Malmin tori alue, Ala-Malmin tori, Pihlajamäen ostoskeskus sekä Tapulikaupungissa Maatullinaukio .

Asukkailla on ollut tapana kerääntyä tiettyihin paikkoihin ampumaan ja katselemaan raketteja. Näitä perinteisiä ilotulitteiden lähetyspaikkoja ovat Pihlajamäen korkein kohta Aarnikanmäellä, jossa klo 21-21.30 ammutaan raketteja laen länsireunalla Rapakiventien suuntaan, katsomo on itäreunalla. Alueet on tarkoitus erottaa ulkotulilla toisistaan viime vuoden tapaan.

Puistolassa perheiden raketteja paukutellaan Suuntimotien puistossa klo 18.  Tapanilassa uudenvuoden epävirallinen juhla pidetään Tapanilan torilla ja Viikissä lapsiperheiden omat ilotulittelut toteutuvat Viikin kirkon takana klo 19. 

Perheen pienimmät pääsevät seuraamaan Unikeon uudenvuoden valvojaisia verkossa Helsinki-kanavalla. Tallenne on katsottavissa osoitteessa helsinkikanava.fi koko uudenvuoden ajan 31.12.–1.1.

Helsingin uudenvuoden juhlaa vietetään tähtiartistien seurassa kotisohvilla Hartwall Arenan sijaan. Hartwallilta välitettävä konsertti esitetään ilman yleisöä ja välitetään suorana Ylen kanavilta.

TL

Edellinen artikkeliLux Helsinki -valofestivaali loistaa myös Malmilla
Seuraava artikkeliAskartien tienoo tulee muuttumaan