Pääsarjafutis palasi Pihlajamäkeen

Rami Rantanen
Huuhkajissakin pelannut Rami Rantanen on tuttu näky Pihlajamäen kentällä.

Pihlajamäessä majaansa pitävä PK-35 nousi kauden 2019 päätteeksi ensimmäistä kertaa historiassaan jalkapallon naisten pääsarjaan, uusittuun Kansalliseen Liigaan.

Uusi futiskausi pyörähti pitkän odotuksen jälkeen käyntiin kesäkuun 13. päivä. ”Punamustat” pääsivät heti kovimpaan mahdolliseen testiin. PK haki kuitenkin historiansa ensimmäisen pääsarjapisteen, kun vierailu Töölössä hallitsevan Suomen mestarin HJK:n luona päättyi numeroihin 1-1.

Suuri osa joukkueesta on tehnyt määrätietoisesti töitä tutun valmennuksen kanssa jo muutaman vuoden ajan. Syksyllä pitkäjänteinen sekä laadukas toiminta arjessa palkittiin nousulla maan korkeimmalle sarjatasolle.

Valmentajat Rami Rantanen sekä Anne-Maria Weckström ovat valmentaneet joukkuetta B-tytöistä lähtien. Saldona kolme TBSM-mestaruutta, minkä jälkeen oli aika siirtyä aikuisten sarjoihin.

Liiganousu oli lähellä jo kaudella 2018 ja vuotta myöhemmin eräänlainen unelma täyttyi. Raitapaidat nappasivat paikan parrasvaloissa voittamalla IK Myranin kaksiosaisessa liigakarsinnassa.

Tämänkin kauden joukkueen ydin on pelannut yhdessä jo useita vuosia. Kaiken kaikkiaan jengissä on peräti 16 pelaajaa, jotka ovat pelanneet PK-35:n juniorijoukkueissa.

“Huuhkajissakin” 18 ottelua pelannut Rantanen aloitti oman menestyksekkään jalkapallouransa nimenomaan Pihliksessä. ”Räde” edusti myös PK-35 miesten joukkuetta sen historian ainoalla, pronssijuhliin päättyneellä liigakaudella 1998.

Koronaviruksen leviäminen Suomeen ei jättänyt kilpaurheiluakaan rauhaan. Maaliskuussa juuri ennen sarjakauden suunniteltua aloitusta Pihlajamäessä oli pakko katkaista joukkueharjoitustoiminta Valtioneuvoston ja Palloliiton ohjeiden mukaisesti.

Pelaajat harjoittelivat omatoimisesti parin kuukauden ajan ennen kuin toukokuussa joukkue pääsi palaamaan harjoituksiin pienryhmissä.

Kausi on nyt korkattu ja lauantaina 27.6. on kotiavauksen vuoro. Pihlajamäen uusitulle MagneCit Areenalle saapuu vieraaksi Turun Palloseura. Ottelu käynnistyy kello 15.

Topi Huisman

Alkukesän kotiottelut Lucina Hagmanin kuja 2:

  • La 27.6. 15:00 PK-35 – TPS
  • La 11.7. 14:00 PK-35 – Åland United
  • La 25.7. 16:00 PK-35 – KuPS
Edellinen artikkeliKoillisen kuntoportaiden suunnitelmat esillä: Savelanpuistoon pisimmät portaat
Seuraava artikkeliKoillisen kuusi OmaStadihanketta etenemässä