Malmin uimahallia laajennetaan

Perspektiivikuva kertoo, kuinka rakentaminen tonteille tulisi sijoittumaan. Havainnekuva Arkkitehtitoimisto Minkkinen

Malmin uimahallin pysäköintialueelle on suunniteltu uimahallin laajennus sekä pysäköintitalo. Lisäksi ulkoalueelle tulee maauimalan altaita.

Uimahallia koskeva asemakaavan muutos on nyt osallistumis- ja arviointivaiheessa. Muutos koskee sekä urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialuetta, että yleiseen pysäköintiin tarkoitettujen autopaikkojen korttelialuetta.

Pekanraitilla sijaitsevalla Malmin uimahallin tontilla on nykyisin kaksikerroksinen uimahallirakennus, jossa on myös yrityksiä ja niiden asuntoja. Halli on peruskorjauksen tarpeessa.

Uimahallin eteläpuolella on uimahallin ulkotiloja ja virkistystoimintoja. Siihen on suunnitelmien mukaan sijoittumassa uusi maauimala piha-alueineen.

Tontin itäpuolelle on sijoitettu uimahallin pysäköintipaikat.

Uuteen pysäköintitaloon tulisi paikkoja noin 100-125 autolle.

Yhdyskäytävä liittäisi rakennusten sisätilat toisiinsa.

Itse uimahalliin on suunniteltu vesijuoksuun soveltuva allas, terapia-allas sekä pieni kylmäallas. Vesijumppa ja samalla lasten opetusallas tulee olemaan säädettävällä vedenpinnalla varustettu. Lisäksi erikseen tulisi kuntouintiallas nykyisen valvomon kohdalle.

Pihalle sijoittuisi talviallas ja sen viereen pieni pihasauna. Pihalle tulee myös iso ulkoallas sekä lasten ulkoallas. Maauimalan alueella tulisi olemaan lisäksi taaperoiden kahluualtaita ja ulkosuihkut parissa eri kohdin.

Piha-alueelle on suunniteltu myös vesiliukumäkeä ja virkistysallasta aurinkotuolien lisäksi. Ulos mahtuisi mahdollinen pieni kioskirakennus.

Suunnitelmien mukaan uimahallin katolla olisi aurinkopaneelit, seinässä muraali ja lasikate uimahallirakennuksen ja pysäköintitalon välissä. Alimmassa kerroksessa lähimpänä sijaitsisi tanssisaleja pysäköintihallia.

Muutostyöt olisi tarkoitus aloittaa vuonna 2022 ja rakentaminen kestäisi vuodesta kahteen.

Kaupunki omistaa korttelialueen. Kaavoitus on tullut vireille kaupungin aloitteesta.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMeluntorjunnan toimintasuunnitelmassa 18–22 yhä samat meluntorjuntakohteet kuin 2013
Seuraava artikkeliSisulle käyttöä