Pihlajamäen rampit taas käyttökunnossa

Pihlajamäen nuorisopuiston rampit ovat taas käyttökunnossa. Kuva: nuorisopalvelujen kuva-arkisto, Hannu Nieminen

Pihlajamäen nuorisopuiston Freestyle parkin korjaustyöt ovat valmistuneet ja puisto on nyt ammattilaisten tarkistuksen jälkeen käyttövalmis ja turvallinen.

Pihlajamäen nuorisopuiston Freestyle park on ollut käyttökiellossa huonon kunnon vuoksi syyskuusta 2018 alkaen. Freestyle parkin materiaalina on käytetty pääasiassa vaneria, joka on skoottaajille ja bmx-pyöräilijöille joustava ja hyvin toimiva, mutta varsinkin ulkokäytössä vaneri kuluu nopeasti ja vaatii jatkuvaa ylläpitoa.
Skeittipuisto on avattu ensimmäistä kertaa vuonna 1998 Savelan skeittipuistona, joten jo yli 20 vuotta sitten ensimmäiset harrastajat pääsivät sinne harjoittelemaan.

Alue laajennettiin Pihlajamäen nuorisopuistoksi vuonna 2009. Tällä hetkellä puistoa käyttävät bmx-pyöräilijät, scoottaajat, skeittaajat ja maastopyöräilijät. Freestyle park on erittäin suosittu ja puisto tunnetaan harrastajien keskuudessa ympäri Suomea.
Kesäisin Pihlajamäen nuorisopuisto tarjoaa kesätyöpaikan useille kesätyöntekijöille ja siellä toimii kahvila Linnunpesä. Puistossa on myös yksi kaupungin laillisista graffitipaikoista. 

Teija Loponen

Edellinen artikkeliPäättäjien palsta: Maria Landén, Antti Vuorela, Tuulikki Vuorinen
Seuraava artikkeliAvoin kirje Helsingin kaupungille Helsingin kaupunginvaltuutetuilta