Merkittäviä päiviä

Parhaillaan on käynnissä Omastadi-äänestys, jossa asukkaat voivat vaikuttaa siihen, millaisia asioita Koillis-Helsingissä kehitellään tai laitetaan kuntoon. Ehdotuksia on syntynyt kaikissa kaupunginosissa ja kaikki yli 12-vuotiaat saavat haluamiaan asioita äänestää. Äänensä saavat erityisesti kuuluville asukkaat Puistolassa ja Tapulikaupungissa, kun pormestarin asukasilta pidetään kuun viimeinen päivä Puistolan peruskoululla.

Näkyvyyttä ja yhteistyön mahdollisuuksia on Tapulikaupungissa pohdittu jo useampaan otteeseen yrittäjien toimesta, nyt samanlainen kaupungin yritysluotsin alullepanema keskusteluyhteys herätellään Tapanilassa. Yhteistyötä tarvitaan monella saralla ja yleensä se hyödyttää kaikkia osapuolia.

YK:n tapahtumakalenteri on täynnä erilaisia teemapäiviä. Tänään on Maailman ruokapäivä ja huomenna kansainvälinen päivä köyhyyden poistamiseksi. Ajelin viime viikolla Malmin asematietä pitkin ja näin siellä todella pitkän jonon ihmisiä. Malmin Saalemilla oli alkamassa elintarvikejakelu. Samanlaiset pitkät jonot nähdään muissakin kaupunginosissamme, joissa tarjolla on soppakirkkoa, leivänjakoa tai muuta apua niille, joiden rahat eivät mitenkään tahdo riittää ruokaan. Oma nimikkopäivä ei näitä ongelmia poista, mutta ehkä tuo ne edes vähän enemmän esille ja päättäjienkin mieleen. YK:n nimeämissä teemapäivissä on monia sellaisiakin, jotka meitä saattavat ihmetyttää, mutta aina niihin löytyy syvällisempi perustelu. Esimerkiksi juuri ennen kansainvälistä lasten oikeuksien päivää vietetään vessapäivää, koska jopa kolmannes maailman väestöstä elää edelleen ilman sanitaatiotiloja. Asialla on merkittävä terveydellinen vaikutus. Näitä erilaisia ongelmia on syytä nostaa säännöllisesti esille, jotta niihin vähitellen saataisiin muutosta. Kalenteristamme näistä löytyy vain murto-osa. Seuraava suomalaiseen kalenteriin hyväksytty teemapäivä on YK:n päivä, joka on samalla rukouspäivä.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliLattioiden kuivatuksesta muutoksia Malmin sairaalan toimintaan
Seuraava artikkeliVapaavuoren budjettiehdotus: Koillis-Helsinkiin esitetään satojen miljoonien kiinteistöhankkeita