Helsinki-päivää lähikulmilla

Ammuu-orkesteri ottaa yleisön mukaan esitykseensä Malmilla. Kuva Sami Mannerheimo

Helsinki-päivänä 12.6. on koko kaupunki täynnä hauskaa ohjelmaa, mutta keskustaan ei silti ole pakko lähteä. Kivoja tapahtumia löytyy kotikulmiltakin monesta kaupunginosasta.

Ala-Malmilla kuullaan Ammuu-orkesteria, hassutellaan ja katsellaan vesidokumenttia. Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu esiintyy kello 17 Ala-Malmin puistossa. Sen muusikot ovat musiikkikasvatuksen ammattilaisia, mutta tarvitsevat silti avukseen kekseliäitä lapsia palauttaakseen Piippolan vaarin tilan ennalleen. Mukaan 45 minuuttia kestävään konserttiin pääsevät kaikki halukkaat, esitys sopii kaikenikäisille.

Koko perheen pop up Unelmakahvilassa jokainen voi heittäytyä hetkeksi leikkiin, hullutella klovnien kanssa ja nauttia niin eksoottisista kuin suomalaisistakin herkuista kello 15-17 välillä.

Sen takana ovat Klovnit ilman rajoja ry, joka on klovnerian ja sirkuksen keinoin humanitääristä työtä tekevä kansainvälinen järjestö.

Outomaa Malmi -taidehanke toteuttaa yhdessä paikallisen Valotila -valokuvayhteisön kanssa taidemuotokuvapisteen klo 15-18. Siellä valokuvaaja ottaa halukkaista ainutlaatuisen muotokuvan, jossa asetutaan osaksi mielenkiintoista taideasetelmaa. Osallistuminen on ilmaista ja kuvatut saavat käsitellyt kuvat tapahtuman jälkeen sähköpostiinsa.

Malmitalossa nähdään Ojasta puroksi –dokumenttielokuva, joka on tarina Longinojan kunnostamisesta Suomen tunnetuimmaksi taimenpuroksi. Esitysaika on klo 16 ja esityksen kesto 24 minuuttia.

Iltapäivällä on tarjolla lisäksi työpajoja ja kukkien istuttamista.

Pukinmäen asemanseutua värittää jo kolmatta kesää Katukahvila Paju positiivisella tekemisellä ja kohtaamisella. Katukahvilan toiminta rakentuu kaupunkilaisten toiveisiin. Helsinki-päivän kunniaksi asiakkaat pääsevät harrastamaan kaupunkiviljelyä keskellä kesäistä Pukinmäkeä.

Katukahvila Paju on auki maanantaista perjantaihin 10.6-28.6. kello 10-15. Tarjolla on laadukasta pienpaahtimon valmistamaa kahvia, teetä ja pientä purtavaa huokeaan hintaan. Maksu vain käteisellä.

Siltamäessä klo 12-15 välillä Martat tarjoilevat: kahvia, teetä, mehua ja pullaa seurakuntakodilla. Kello 12-12.30 on lasten lauluhetki, sen jälkeen 12.30-13.15 Onni Pellen kasvomaalausta lapsille leikkihuoneessa ja 13.45- 14.15 Siltamäen ”rakentajien” muistelua niin omakotitalojen kuin kerrostalojen rakentamisesta sekä kotikaupunkipolun esittelyä.

Ostoskeskuksen aukiolla on tasatunnein musiikkiesityksiä: Kimmo Kokora (haitari) sekä yhtye Väinämöiset, jossa soittajina Kari Syrjälä viulu, Olli Kanervo Cajon-rummut ja laulusolistina Aarne Auveri. Sateella kaikki tapahtuu seurakuntakodilla. Lisäksi esitellään Ikäinstituutin Kotikulmilla –hanketta ja samoin partiolaiset omaa toimintaansa.

Puistola-Seuran toimesta on vuodesta 1985 lähtien järjestetetty Helsinki-päivänä luontoretki, Satakielikierros, jossa tarkkaillaan Malmin lentokentän kiertävälla 5,6 kilometrin mittaisella luonto- ja ulkoilupolulla yölaulajalintuja ammattitaitoisten ornitologien opastamina.

Retki on osallistujille maksuton. Sopiva varustus on sään mukainen ulkoiluvaatetus ja polulla kulkemiseen soveltuvat jalkineet. Retken taukopaikalla on kahvi- ja mehutarjoilu sekä sään salliessa musiikkiesityksiä.

Retken lähtöpaikka on parkkipaikalla Malmikaaren varrella, n. 400 m Tasankotien risteyksestä, koira-aitausta vastapäätä. Retkelle lähdetään klo 22 ja paluu menee seuraavan vuorokauden puolelle, 00.30.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliVuollejokisimpukka pelastetaan Tulvaniitynsillan rakennuspaikalta
Seuraava artikkeliTänään juhlitaan