Atletico ja Ponnistajat tasasivat pisteet

Malmin Derbyssä riitti tunnetta - kuvassa toisistaan mittaa ottavat joukkueiden kapteenit, Timo Kinnunen ja Santeri Kauppinen. Kuva: Joel Tuovinen

MPS / Atletico Malmin kahden maalin puoliaikajohto suli 2-2-tasuriksi Ponnistajia vastaan, PuiU hävisi Atlantis FC / Akatemialle 4-1 ja PK-35 otti niukan voiton LePasta lukemin 2-1.

Koillishelsinkiläisen futisviikko huipentui Pukinmäen nurmella pelattuun Malmin Derbyyn, kun Atletico Malmi avasi nurmikautensa Malmin Ponnistajia vastaan. Joukkueiden neljä edeltävää kohtaamista olivat päättyneet tasapeliin eikä tämäkään peli tehnyt poikkeusta. Atletico aloitti ottelun vahvemmin ja johti puoliajalla jo 2-0 Paul Fahyn osuttua rankkarista ja Jonne Ketosen iskettyä riparipallon sisään.

Ticolla oli useampi tilaisuus tappaa peli sekä ensimmäisellä että toisella jaksolla, mutta maaliteko sakkasi. Niinpä Ponnistajien Mika Lehtonen kavensi ensin 65. minuutilla ja Aleksi Ojanperä toi Ponnistajat kulmapotkusta tasoihin neljää minuuttia ennen täyttä aikaa. Kentältä poistui pettynyt Atletico ja hienosta noususta iloinneet Ponnistajat, molemmat jatkuvia tasapelejä epäuskoisesti naureskellen.

Atleetit ovat seuraavan kerran tulessa helatorstaina, 30.5., kun joukkue matkaa sarjanousija LePan vieraaksi Leppävaaran tekonurmelle. Kick-off yleisöystävällisesti klo 14. Ponnistajat kohtasi tiistaina 28.5. LPS:n lehden mentyä jo painoon ja nauttii sen perään puolentoista viikon vapaista ennen 8.6. lauantaina pelattavaa PK-35-ottelua.

Puistolan Urheilijat avasi myös nurmikautensa Pukinmäessä, Atlantis FC / Akatemian vieraana. Atlantis oli tyly isäntä, joukkue johti jo 21. minuutin jälkeen 3-0 eikä PuiU onnistunut horjuttamaan vastustajaansa kuin kertaalleen toisella jaksolla, kosmeettiseksi jääneellä 4-1-kavennuksellaan. Atlantiksen maalit syntyivät pääasiassa puistolalaisten omista virheistä ja se pieni valonpilkahduskin ottelun loppupuolellakin merkittiin Atlantiksen omaksi maaliksi.

PuiU:n peleissä on ottelusiirron vuoksi parin viikon tauko. Lauantaina 8.6. joukkue haastaa Atletico Malmin Pukinmäen nurmella klo 15 alkaen.

PK-35 kohtasi omassa ottelussaan LePan, jonka tiivis puolustus tarjoili pihlajamäkeläisille hyvän haasteen. Henry Ruotsalainen ja Niko Tirkkonen veivät peekoon jo kahden maalin johtoon, mutta LePa iski kavennuksen ottelun 58. minuutilla. Takaiskuosuma oli ensimmäinen punamustien päästämä koko kilpakaudella 2019! Kavennus oli kuitenkin laiha lohtu leppävaaralaisille, sillä PK-35 piti 2-1-johtonsa ja nappasi täydet pisteet.

Peekoon seuraava ottelu pelataan perjantain 31.5., kun joukkue vierailee latinoryhmä CLE:n kestittävänä Talin hallissa. Tuomari vislaa pelin käyntiin klo 19.15.

Janne Vottonen

Edellinen artikkeliPienille kesälomalaisille kivaa puuhaa: Ruutuvapaata aikaa
Seuraava artikkeliVenom loisti SM-finaalissa