Jännitystä ilmassa

teija loponen

Eduskuntavaalien taisto äänistä käy vilkkaana. Moni ehdokas kiertää kuin viimeistä päivää tapaamassa kaupunkilaisia ja kertomassa omista ajatuksistaan. Vaalijännitystä on ilmassa. Itse nostan hattua etenkin kaikille ei-julkkisehdokkaille, jotka saavat todella tehdä töitä kerätäkseen ääniä itselleen. Puolueet ottavat mielellään riveihinsä julkisuudessa tunnettuja ihmisiä keräämään äänipotteja, mutta heillä ei kuitenkaan aina ole yhtä suurta paloa toimia asioiden puolesta, kuin heillä, jotka itse ovat halunneet pyrkiä yhteisistä asioista päättämään. Näitä jälkimmäisiä on näkynyt päivästä toiseen Malmin kauppakeskusten lähettyvillä ja muissa kohteissa, joissa alueen ihmiset liikkuvat.

Elämä on silti muutakin kuin vaaleja. Arki jatkuu äänestyksistä huolimatta. Kaupungin rattaat pyörivät ja virkamiehet vievät suunnitelmia eteenpäin. Nyt yksi suurista suunnittelukohteista on Malmin keskusta, jonka kehittämistä ei tällä kertaa niputeta yhteen lentokentän rakentamisen kanssa. Suunnittelijat lupasivat alueen yrittäjille kohdistetussa tapaamisessa, että Malmin keskustan elvyttämis- ja elävöittämishankkeet elävät omaa elämäänsä. Etenkin Kirkonkyläntien vartta katsellaan sillä silmällä, että sinne saataisiin lisättyä niin asutusta kuin liiketilaakin. Monista toimitiloistaan luopuneella Malmin seurakunnalla on nykyään useita työntekijöitä, jotka jalkautuvat asukkaiden pariin kuulemaan heidän ilojaan ja murheitaan. Yksi kiitosta ja välillä vastakkaistakin palautetta saanut työmuoto on Malmin enkelit –kuoro. Se vierailee erilaisissa tapahtumissa eri kokoonpanoissa laulamassa lauluja, joiden sisältö antaa ajateltavaa. Kuoroon voi törmätä paikallisessa pubissa, puistotapahtumassa kuin myös kirkon seinien sisällä. Laulajanaisten joukko yllättää iloisesti, vaikka aihealue olisikin vakavampi. Heidät voi tänä keväänä bongata monesta paikasta yllättävien kappalevalintojen kanssa.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmin lentoaseman suojeluesitys palautettiin uudelleen valmisteltavaksi
Seuraava artikkeliImmolantie 9 täyttyy syksyllä lapsista