Vaalihypeä

teija loponen

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkoi tänään. Vaalitelineiden sisältöjä on tutkittu ahkerasti ja käyty vaaliteltoilla. Ehdokkaita on näkynyt myös useissa koillisessa pidetyissä vaalitenteissä. Mikä mukavinta, ääneen ovat päässeet myös tuntemattomammat ehdokkaat, joilla on paljon hyviä ajatuksia ja tietämystä, mutta ei sellaista julkisuusarvoa, että heitä nostettaisiin yleensä mediassa esiin. Veikkaan, että esimerkiksi kouluilla pidetyt vaalitentit innostavat niiden opinahjojen nuoria äänestämään ja kertomaan havaitsemistaan hyvistä ehdokkaista eteenpäin. Samaten yrittäjien vaali-illassa Malmilla nousi esiin monia varteenotettavan oloisia ehdokkaita.

Joillakin puolueilla voi ongelmana olla uskottavuus. Jos puheet ja teot eivät ole tasapainossa, eivät etenkään epävarmat äänestäjät anna silloin ääntään. Ilmastopolitiikasta ja yrittäjyydestä puhutaan paljon ja moni puolue viestittää olevansa valmis tekemään niiden suhteen tärkeitä päätöksiä. Ilmastopolitiikkaa ei kuitenkaan voi tehdä sellaisilla päätöksillä, jotka ovat selkeästi parannustoimia vastaan. Harmillisin tilanne on niille ehdokkaille, jotka olisivat valmiita tekemään aivan toisenlaisia päätöksiä kuin puolueensa johtohahmot. Vastakkaisia mielipiteitä löytyy esimerkiksi Malmin lentokentän rakentamisesta asuinalueeksi tai nostamisesta sähköisen ilmailun pioneerikentäksi sekä liikkumiseen, etenkin täysin julkiseen liikenteeseen painottuvat tavoitteet, jotka hankaloittavat liikennejärjestelyillään yritystoimintaa. Reilun viikon päästä koittaa varsinainen vaalipäivä, jonka jälkeen paljastuu, millaisin voimin kansakuntaamme jatkossa viedään eteenpäin. Koillis-Helsingissä on perinteisesti ollut sekä laiskojen äänestäjien alueita, että ahkerasti käytössä olleita äänestyspaikkoja. Innokas äänestäminen voisi tietää meille Koillis-Helsinkiin jopa omaa kansanedustajaa. Ehdokkaita täältä on useimmista puolueista, kunhan heitä vain äänestetään. Sankoin joukoin siis liikkeelle.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliLonginojakävely Fallkullaan
Seuraava artikkeliMalmin pelastusasema saa kaikki Rajavartiolaitoksen tilat