Malmin hautausmaalla hyödynnetään aurinkoa

Malmin hautausmaa aurinkopaneeli
Malmin hautausmaan ilmoitustaulut ovat saaneet aurinkopaneeleja, joilla taulut valaistaan iltaisin. Kuva Jani Jakonen

Malmin hautausmaalla sijaitsevat ilmoitustaulut ovat nyt valaistuja. Osassa niistä näkyy aurinkopaneeli, joka antaa virran valaistukselle.

-Osaan ilmoitustauluista vedettiin verkkovirta, kun ne olivat helposti siihen liitettävissä. Kolmen taulun sijainti oli kuitenkin haastavampi ja olisi vaatinut mittavampia töitä sähköverkkoon liittämiseksi. Siksi ehdotin, että testataan niiden kohdalla aurinkopaneelia, kertoo puistopuutarhuri Heikki Nyman.

Nyman kertoo, että aurinkopaneelit asennettiin vasta vuoden alussa ja kahden taulun kohdalta asennustyöt ovat vielä kesken.

-Tuo täysin valmis aurinkopaneeli on tuntunut toimivan hyvin. Siinä on sekä hämäräkytkin, että liiketunnistin. Eli valo syttyy vain illalla kun joku lähestyy tätä ilmoitustaulua. Näin virtaa ei kulu turhaan ja siihen riittää pieni akku, selventää puistopuutarhuri Heikki Nyman.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTurhille peleille tulossa loppu
Seuraava artikkeliTurvallisuus on tärkeää