Enkelit siivittivät pyhäinpäivää

Malmin hautausmaalla loistivat lauantaina keskellä pimeää pyhäinpäivän iltaa tuhannet muistokynttilät, valoketjut, enkeleiden sädekehät sekä satojen lasten taskulamput.

Malmin hautausmaan vieressä Latokartanontorilla nähtiin tulishow-esityksiä, kuultiin Kaartin soittokunnan vaskikvintetin soittamaa musiikkia ja saatiin nauttia hautausmaalle johtavien alikulkutunneleiden valotaiteesta. Lisäksi partiolaiset myivät pientä purtavaa ja advettikalentereita sekä kertoivat omasta toiminnastaan.

Malmin seurakunnan ja sen yhteistyökumppaneiden yhdessä järjestämä Lasten pyhäinpäivä -tapahtuma valoineen ja lasten enkelirastiratoineen veti väkeä niin muistelemaan omia poisnukkuneita rakkaitaan ja viemään heidän haudoilleen kynttilöitä,  kuin myös käymään lasten kanssa läpi enkelten rastirataa.

Hautausmaalle oli ripustettu valoketjuja ohjaamaan rastiradalle ja poluilla olevista enkelikylteistä saattoi ladata itselleen rastiradalla liikkumista helpottavan ohjelman.

Rasteilla muun muassa bongattiin puiden ja pensaiden oksille ripustettuja eläimiä sekä enkeleitä ja enkeliteltalla saattoi askarrella viestin hänelle, jota kaipaa.

Enkeleiksi pukeutuneet työntekijät ja vapaaehtoiset opastivat reitillä eteenpäin ja olivat valmiita keskustelemaan halukkaiden kanssa.

Vanhempia kannustettiin kertomaan lapsilleen muistoja jo edesmenneistä rakkaista. Tapahtumalla haluttiin myös korostaa sitä, ettei kuolemaa tarvitse pelätä.

Lasten pyhäinpäivä -tapahtuma järjestettiin nyt toista kertaa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKoillisessa useita Aarteeni Helsingissä -kohteita
Seuraava artikkeliKasvatus ja koulutus kirvoittivat keskustelua