Turvallisuus on tärkeää

teija loponen

Helsinki on luokiteltu turvalliseksi kohteeksi. Helsingin yleinen turvallisuusindeksi on 83/100, joka on parempi kuin Suomen kaupunkien keskiarvo 77/100. Turvallisuusindeksi antaa Helsingille lukeman 90 päiväsaikaan ja 76, eli melko hyvä, yöllä. Kaikki tarkasteltavat riskit ovat Helsingissä tasoa matala, ainoastaan rikollisuuden nousu kolmen viimeisen vuoden aikana poikkeaa linjasta saaden arvosanan kohtalainen. Helmikuun lopussa julkaistu turvallisuustutkimus paljastaa, että helsinkiläisten turvallisuuden tunne on kohentunut. Turvallisuuden koetaan parantuneen niin omilla asuinalueilla kuin keskustassa.

Yli 80 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että heidän oma asuinalueensa tuntuu turvalliselta myöhään viikonloppuiltaisin. Tässä arviossa parannusta on tapahtunut kolmen vuoden takaiseen tutkimuskierrokseen verrattuna 3,5 prosenttiyksikköä. Erityisesti vieraskieliset vastaajat kokevat oman asuinalueen turvallisemmaksi kuin edellisessä tutkimuksessa. Osa vastaajista ilmoitti Helsingin yleisen turvallisuustilanteen heikentyneen viime vuosina. Vajaa 40 prosenttia katsoi, että turvallisuustilanne on pysynyt ennallaan, 25 prosenttia koki sen heikentyneen ja vain 15 prosenttia parantuneen. Tätä saattaa selittää se, että vastaajien turvallisuuskokemukset perustuvat arjessa nähtyihin ja koettuihin asioihin, kun taas näkemykseen yleisestä turvallisuustilanteesta saattavat vaikuttaa uutisoidut asiat.

Viime viikkoina täällä Koillisessa on koettu useampia vakavampia rikoksia, kuten viimeisimpinä lasten yliajoyritys ja aseellinen ryöstö. Ne ovat kuitenkin selkeitä poikkeuksia. Moni on huomannut myös huumausaine/pillerikauppaa käytävän niin Malmin torilla kuin muissakin kaupunginosissa. Sellaista lintukotoa ei taida ollakaan, missä minkäänlaista rikollisuutta ei olisi. On kuitenkin kaikkien etu, että havainnoista tiedotetaan heti poliisille ja toivotaan heidän resurssiensa riittävän asioiden tutkintaan. Silmät sulkemalla eivät asiat parane. Asennekasvatuksen muiden auttamiseen tulee lähteä jo pienistä lapsista.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmin hautausmaalla hyödynnetään aurinkoa
Seuraava artikkeliIstutuksia, liikuntapaikkoja, toimintaa, tiloja… OmaStadi Raksa