Joulua kohden

teija loponen

Joulukalentereiden ensimmäisen luukun saa avata nyt lauantaina 1.12. Sitä moni lapsi odottaa yhtä innoissaan kuin viime lauantaina vietettyä Suutarilan tonttupolkua. Tonttupolulla lapset saivat tämän joulunajan ensimmäisen pienen joulupaketin, josta löytyi kivoja pieniä yllätyksiä. Talven pimeydessä tuiki tärkeä ja veikeä heijastin kiinnitettiin monilla heti vaatteeseen kiinni. Tonttupolulla oli paitsi hauskaa tekemistä ja kokemista, myös seurakunnan seimiasetelma, jossa muistui mieleen joulunvieton todellinen lähtökohta. Ensimmäinen adventti koittaa nyt sunnuntaina.

Joulukalentereita on monenlaisia tarjolla. Kaupat myyvät niin herkuilla, kuin pienillä tavaroilla varustettuja joulukalentereita perinteisten kuvakalentereiden rinnalla. Osa väkertää joulukalenterin itse vaikkapa pienistä villasukista tai tulitikkurasioista. Avattavien kalentereiden rinnalla ihastellaan eläviä joulukalentereita, jotka nekin alkavat pyöriä Puistolassa ja Tapanilassa nyt lauantaina. Kannattaa tutustua kalenterien aikatauluihin ja käydä luukuilla keräämässä itselleen iloista joulumieltä ja mukavia elämyksiä.

Kaupoissa soivat jo joululaulut, hyllyt notkuvat lahjatarvikkeista ja konvehtirasioista. Osa ihmisistä on sitä mieltä, että jouluun pitääkin alkaa valmistautua ajoissa, osaa vuosi vuodelta aikaistuva jouluhässäkkä harmittaa. Vaikka joulu tuntuu olevan yhä kaupallisempi, on toisaalta aineettomien lahjojen antaminen nostanut aina vain enemmän suosiotaan. Samoin itse tehtyjen lahjojen antaminen on yhä kannatettavampaa, sillä se kertoo antajan todella ajatelleen saajaa lahjaa valmistaessaan.

Ensi viikolla vietettävä itsenäisyyspäivä on monille vedenjakaja jouluvalmistelujen suhteen. Arvokkaan sinivalkoisen isänmaan juhlinnan jälkeen ryhdytään hiljalleen vaihtamaan jouluverhoja ja paneutumaan joulun tuloon. Vielä on hyvää aikaa ideoida itse toteutettavien lahjakorttien sisältöjä sekä väkertää joulukortteja.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliPuiU:n sulkapallo sai Tähtimerkin
Seuraava artikkeliLonginojan luontopolku nousi heti suosituksi kohteeksi – Vanhan ajan me-henkeä Longinojalla