Tuikkeen kesäteatterissa oppii suvaitsevaisuutta: Kolme pientä porsasta kylätilalla

Susi Hukkanen sai välillä pettyä itseensä kasvattajana. Kuva Teija Loponen

Tapanilan kylätilan pihalle tulee taas vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun Teatteri Tuikkeen koko perheelle suunnattu Kolme pientä porsasta -kesäteatteriesitys jatkuu heinäkuisen tauon jälkeen.

Vanha tuttu tarina on saanut osin uusia hauskoja käänteitä. Kolmesta possusta kaksi on edelleen huolettomia ja rakentaa majansa oljista tai risuista, jotka eivät ison Susi Hukkasen hönkäilyjä kestä. Kolmas on tuttuun tapaan viisaampi, yrittää epätoivoisesti ohjeistaa sisariaan ja pystyy lopulta puutalollaan tarjoamaan suojan muillekin.

Pikku-Hukka on kiltti ja ystävällinen, mutta joutuu sen vuoksi toisten susien taholta pilkatuksi, mikä tuntuu Susi Hukkasesta pahalta. Häntä itseäänkin muut susiemot pilkkaavat huonoksi kasvattajaksi, kun Pikku-Hukka söisi mieluummin kaalia kuin pekonia ja kaveeraa possujen kanssa.

Lapset opastivat innoissaan esityksen aikana pikkusutta siitä, minkä kokoisia eri eläimet ovat ja kannattaako niitä yrittääkään metsästää emosuden ilahduttamiseksi.

Pihamaata ja vanhaa koulua hyödynnettiin esityksessä mainiosti ja väliajalla saivat lapset itsekin kirmailla vapaasti pihalla energiaansa purkamassa. Sitten jaksettiin taas katsoa esitystä silmä tarkkana.

Monitahoinen ja vahvasti musiikkipainotteinen esitys tarjosi antia eri ikäisille. Pienimmät katsojat ottivat tarinan sellaisenaan ja saivat välillä kokea jännittäviä hetkiä, välillä taas nauraa katketakseen. Vanhemmille katsojille esitys antaa ajattelemisen aihetta ja moni löytää siitä itselleen tuttuja ajatuksia. Miten vaikkapa suhtautua lapsen erilaisuuteen ja hyväksyä se? Voisiko sitä kenties itsekin muuttua, vaikkapa vegaaniksi, kuten kaalista pitävä Pikku-Hukka.

Tarinan loppu on vanhasta tarinasta poiketen onnellinen ja sympaattinen. Kaiken huipuksi halukkaat tenavat pääsivät susien kanssa myös yhteiskuviin.

Lasten mieliin jäi muun muassa alkuun muistutettu lause: Esityksen aikana ei saa mennä vessaan! Se johtui esityksen vauhdikkaasta luonteesta, välillä sudet ja possut juoksivat niin vauhdilla ympäri pihaa, että katsomosta ei todellakaan olisi voinut lähteä liikkeelle.

Hauskoja kohtauksia jäi nelivuotiaan mieleen monia, kuten possun hyppääminen peloissaan toisen syliin, veden lorottaminen ikkunasta ison pahan suden niskaan ja iloiset laulut.

Teija Loponen

 

Kolme pientä porsasta 9.8. klo 18, 11.8. ja 12.8. klo 14, 16.8. klo 18, 18.8. ja 19.8. klo 14 Tapanilan Kylätilan pihalla, Veljestenpiha 9.

Ohjaus: Nina Rinkinen, rooleissa Riina Nieminen, Ia Nissinen, Anna Norros, Sinikka Isoaho, Sallamaari Rapo ja Noora Kääriäinen.

Ikäsuositus: 4-100 v. Kesto: noin 1 h 15min  (sis. väliajan). Liput ennakkoon verkkokaupasta 10/12e, perhelippu (2 + 2) 40e, Liput ovelta ja varattuna: 12/14e, perhelippu 48e, lippuvaraukset: info@teatterituike.fi. Näyttämö on katettu.

Edellinen artikkeliSähkölentokone ensilennollaan Malmilla
Seuraava artikkeliKaljakellunta aiheutti taas huvia ja harmia