Puiden kaato ja kivipenger käynnistävät Jakomäen sydämen rakentamisen

Tällä työmaalla saavat lapset leikkiä. Leikkipuistossa oli tarjolla on ihan oikeaa työmaalle kuuluvaa rekvisiittaa, kuten aitoja, tolppia, rajanauhoja ja suojakypäriä. Kuva Lotta Suistoranta

Puita kaadetaan, kivipenger rakennetaan painamaan maata tiiviiksi ja leikkipuisto siirtyy uusiin tiloihin.  Näillä toimin käynnistyy Jakomäen sydämen rakentamishanke.

Leikkipuisto Jakomäki vietti 9.6. 50-vuotissyntymäpäiviä iloisen juhlan merkeissä. Juhlaan osallistui myös Jakomäen sydän –allianssi antamalla leikkipuiston juhlavieraiden äänestää suosikkiaan alueelle tulevista leikkivälineistä.

Äänestää sai yhdestä leikkivälineestä päiväkodin pihalla, yhdestä koulun pihalla sekä yhdestä leikkipuistossa. Kustakin välineestä oli esillä kolme vaihtoehtoa, joista asukkaat saavat valita suosikkinsa. Suosikit kerromme laskennan selvittyä. Leikkipuistoon saatiin myös lasten oma leikkityömaa.

Leikkipuiston toiminta jatkuu normaalisti kesän ajan, tosin sisäänkäynti muuttuu urheilukentän puolelle. Syyskauden alkaessa leikkipuisto muuttaa väistötiloihin Kolupolun koulun kentälle.

Jakomäen sydämeen, nykyisen uimahallin yhteyteen Somerikkopolku 6:een, suunnitellaan uutta rakennusta, jossa toimivat jatkossa peruskoulu, päiväkoti, nuorisotalo, leikkipuisto ja uimahalli sekä alueen yhdistykset. Myös alueen ulkotiloja ja liikennejärjestelyjä parannetaan kaikkia hyvin palveleviksi.

Rakentamisen valmistelu alkaa jo tänä kesänä. Leikkipuiston Jakomäenpolun puoleisesta päästä, tulevan rakennuksen tontilta kaadetaan puita. Tämän jälkeen paikalle tehdään kiviaineksista noin parin metrin korkuinen painopenger.

Penkereen rakentaminen kestää noin neljä viikkoa, jonka aikana Jakomäenpolun kävely- ja pyörätien käyttöön tulee väliaikaisia muutoksia. Kiviainesta kuljetetaan kuorma-autoilla, ja kuljetukset pyritään ajamaan arkisin kello 7–17 välillä. Tuona aikana Jakomäenpolku suljetaan turvallisuussyistä muulta liikenteeltä uimahallin ja Jakomäenaukion välisellä osuudella. Kiviainesta kuljettavien kuorma-autojen on tarkoitus ajaa paikalle ostoskeskuksen ja Jakomäenaukion suunnasta. Kulkijat ohjataan kiertotielle opastein. Kirjaston edessä olevat parkkipaikat ovat poissa käytöstä työn ajan turvallisuussyistä.

Painopenger on paikoillaan noin vuoden ja se puretaan palvelurakennuksen rakentamisen yhteydessä. Penger tiivistää maaperää ja ehkäisee tulevan leikkipihan painumista.

Syksyn tullen nykyinen leikkipuistorakennus sekä sen naapurissa oleva tyhjä koulurakennus puretaan.

Uutta Jakomäen sydämen palvelurakennusta on suunniteltu yhdessä talon tulevien käyttäjien kanssa ja rakentamisen suunnitellaan alkavan vuonna 2019. Asemakaavan odotetaan vahvistuvan vuoden 2018 loppuun mennessä. Kaupunginvaltuusto päättää kaavasta ja rakentamisesta syksyllä 2018.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKeskikesän juhlaa
Seuraava artikkeliLähijunien poikkeustilan ensivaihe vie kolme viikkoa