Postin Puistola-kumppaniksi voi ilmoittautua

tapulin posti
Tapulikaupungin tyhjät liiketilat lisääntyivät kaksi viikkoa sitten, kun toinen toriaukion K-kaupoista lopetettiin. Sen mukana lähti myös tuhansia asukkaita palvellut asiamiesposti.. LUKIJAN KUVA MIKKO RANTANEN

Puistolan aseman vieressä Tapulikaupungissa toiminut asiamiesposti sulki ovensa, ja postikonttori siirrettiin Vantaan Tikkurilaan. Postinumeroalueita 00750 ja 00760 koskeva muutos hankaloittaa nyt monen elämää.

1. Palvelupäällikkö Kari Niukkanen Posti Oy:stä, eikö todella ole mahdollista siirtää Postia Helsingin puolelle?
– Eri vaihtoehtoja on selvitetty. Riittävän suurta tilaa ei löydy. Jos uusia kumppaniehdokkaita löytyy, niin asiaa voidaan tarkastella uudelleen.

2. Montako neliömetriä tilaa pitää olla?
– En osaa sanoa neliömäärää. Pitää olla muun muassa volyymien mukainen tila postille, ja kaupoista sitä ei aina välttämättä löydy. Toki jos kiinnostuneita yrittäjiä ilmaantuu, niin mietitään uudestaan.

3. Monestako paikasta on kysytty?
– Emme kerro näitä julkisuuteen.

4. Millainen kumppani olisi hyvä?
– Pitää olla muun muassa riittävä tila, että mahtuu. Meihin voi ottaa yhteyttä, niin neuvotellaan.

5. Jos joku kiinnostunut nyt lukee tämän, niin kai joku neliömäärä on tiedossa? Miksei neliömäärää voi julkistaa?
– Kyllä se useampia kymmeniä neliötä vaatii.

6. Monet ovat käärmeissään seutulipun takia. Miksei posti ole vaikka Malmilla?
– Malmi on pidemmällä, eikä sinne olisi sellaisenaan mahtunut. Puistolaa lähin posti on Tikkurila, jossa oli riittävät tilat.

7. Facebookin Puistola-ryhmässä todetaan, että on tosi epätasa-arvottavaa maksattaa seutulippu pelkästä postin käytöstä, peruspalvelusta.
– Me emme voi vaikuttaa hintaan, jonka kuljetusyhtiö perii. Kuljetuksen hinta ei ollut meillä kriteeri, vaan olemme hakeneet postia läheltä.

8. Jos päätös pitäisi tehdä nyt, olisiko se sama?
– Riippuu siitä, löydettäisiinkö me paikka.

9. Eikö voisi olla niin, että maksilähetykset ja kirjatut kirjeet saisi lähikaupasta? Kaikille muille paketeillehan voi jo nyt itse määritellä noutopaikan?
– Ei, tällaista mahdollisuutta ei tällä hetkellä ole. Kaikki pitää tällä hetkellä ohjata samaan palvelupisteeseen. Oma noutopiste -palvelulla voi sitten ohjata paketit haluamaansa palvelupisteeseen.

10. Miksei pakettiautomaateista voi lähettää ja vastaanottaa kirjeitä?
– Uusimmista pakettiautomaateista voi lähettää valmiita lähetyksiä, muttei tällä hetkellä vastaanottaa. Se on ehkä tulevaisuutta.

11. Eikö automaatteja voisi kehittää lähiasiakkaiden kesken niin, että asiakas jättäisi kirjeen/paketin automaattiin ja viestittäisi vastaanottajalle, mistä sen voi noutaa? Siihen väliin ei tarvitsisi postityöntekijää. Se säästäisi postin resursseja.
– Itse asiassa meillä on lähilokeropalvelu, jossa esimerkiksi vertaiskauppaa käyvä asiakas voi jättää tavaran automaattiin, josta vastaanottaja voi sen noutaa.

12. Yksi toimitukseen soittanut lukija ennusti, että lakkautatte kaikki omat toimipisteet ja keskitytte asiamiesposteihin ja pakettipalveluihin?
– Ei pidä paikkaansa. Postin omia myymälöitä jää parikymmentä koko maahan.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliPäättäjien palsta: Mari Rantanen, Abdirahim Hussein, Kauko Koskinen
Seuraava artikkeliMalmin tornista 18