Päättäjien palsta: Mari Rantanen, Abdirahim Hussein, Kauko Koskinen

valtuutetut
Kauko Koskinen, Veronika Honkasalo, Heimo Laaksonen, Alviina Alametsä, Sinikka Vepsä, Abirahim Hussein, Terhi Peltokorpi, Björn Månsson ja Mari Rantanen

LUKIJA KYSYY
1. Posti siirsi Puistolan postipisteen Vantaalle. Mitä voit valtuutettuna tehdä vai voitko mitään, että me Tapulikaupungin ja Puistolan asukkaat saamme postipalvelumme nopeasti takaisin Helsinkiin?
2. Naapurustossa asuu pienituloinen, sairas nainen, jonka hoitotarvikkeet tulevat säännöllisesti postiin. Hänelle jo reilun 0,5 km:n kävely K-kaupalle on uuvuttavaa. Kaupunki ei tue lääkehaussa. Mitä neuvoksi, kun jo nyt raskas matka pitenee? Mitä jos hän tuupertuu matkalla Tikkurilan postiin?

Mari Rantanen, 41, Tapaninkylä. Ps. Kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen varajäsen, sosiaali-ja terveyslautakunta, maakuntavaltuutettu. Ensihoitaja ja omaishoitaja.
1. Valtuutettu ei voi käskeä valtion alla toimivaa yritystä, mutta me koillisen valtuutetut voisimme tehdä kannanoton Postille. Ylipäänsä olen hämmästellyt Postin toimintaa postilaatikoiden siirtelyssä ja muuten. Kuuluuko sen tehtäviin jakelu vai nurmikon leikkuu ja huonekalujen kokoaminen. Posti voisi keskittyä hoitamaan sille kuuluvia tehtäviä kunnolla eikä sählätä kotihoidossa ja muussa. Tämä viestiksi myös liikenneministeri Anne Bernerille.
2. On syytä pyytää selvitystä sosiaali- ja terveysvirastosta. Jos meillä on yksin asuvia ihmisiä, jotka eivät kykene noutamaan hoitotarvikkeitaan, on kehitettävä ratkaisu. Se ei tarkoita, että kaikille tulee kotiinkuljetus, mutta on varmasti tilanteita, joissa näin olisi syytä toimia. Kaupunki on kaupunkilaisiaan varten, ei toisinpäin.

Abdirahim ”Husu” Hussein Mohamed, 39, Viikki. SDP. Kaupunginvaltuutettu. Kasvatus- ja koulutuslautakunta. Yhteisöpedagogi ja toimittaja.
1.Tämä Postin touhu on käsittämätöntä ja se pitää muuttaa. Ei ole mitenkään perusteltua, että helsinkiläinen joutuu asioimaan toisessa kunnassa. Lähikauppojen mahdollistamaa noutopisteverkostoakaan ei ole saatu toimimaan. Posti tuntuu olevan ihan pihalla.
2. Kuulostaa korviini käsittämättömältä. Ei hyvinvointivaltion ihminen voi jäädä näin jalkoihin. On saatava ratkaisu niin, että sote-puoli järjestää jakelun esim. kotisairaanhoidon kautta tai tukemalla vaikka sitten taksisetelein tai harkinnanvaraisella toimeentulotuella. Yksittäiseen tapaukseen on kuitenkin vaikea ottaa kantaa. Millainen hoitotuote postista noudetaan? Onko hän eläkkeellä? Kuuluuko vanhuspalvelulain piiriin? Onko tehty sen oikeuttama palvelutarpeen kartoitus?

Kauko Koskinen, 78, Tapaninvainio. Kok. Kaupunginvaltuutettu, tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja, teatterisäätiön hallituksen puheenjohtaja. Toimitusjohtaja, LKV.
1. Posti on valtion liikelaitos. Kaupunginvaltuutetun vaikutusmahdollisuus Postiin nähden on vähäinen. Postin hallituksessakaan ei ole henkilöitä, joita tunnen. Olen yhteydessä kokoomuksen helsinkiläisiin kansanedustajiin ja pyydän heitä toimimaan asiassa mahdollisuuksiensa mukaan.
2. Joku Lions-klubi voisi ottaa tästä aktiviteetin ja hoitaa sairaan henkilön hoitotarvikkeiden hakumatkat, jollei kaupunki ota niitä hoitaakseen. Uskon, että asia on hoidettavissa kaupungin toimesta. Itse voin tarvittaessa hoitaa lääkkeiden hakumatkat esimerkiksi kerran kuukaudessa.

Alueen poliitikot vastaavat myös lukijoiden kysymyksiin. Voit laittaa niitä sähköpostitse pirjo.pihlajamaa@lahitieto.fi tai tekstiviestillä 045 3489 373.

Edellinen artikkeliKesällä tanssitaan jo 19. vuotta
Seuraava artikkeliPostin Puistola-kumppaniksi voi ilmoittautua