Eräläisillä vilkas viikonloppu

Asla ja Azra-joukkueet kisasivat Lumossa. Kuva Laura Niini

Viikonvaihteeseen mahtui joukkuevoimistelua Vantaalla ja Mäntsälässä, sekä perinteinen Mosa Herää-tapahtuma Tapanilassa. Voimistelujaoston oma piste keräsi paljon voimistelusta kiinnostuneita tapanilalaisia ja pääsipä Ariel-joukkue näyttämään taitojaan ulkona kevätauringon paisteessa – tytöt saivatkin arvokasta esiintymiskokemusta tavanomaisesta kisapaikasta poikkeavassa ympäristössä ja tunnelma Tapanilan torilla oli keväisen leppoisa.

Varsinaiset kisat käytiin Vantaan Lumossa ja Mäntsälän HJM-Cupissa. Mäntsälässä Elite Pre Jr keräsi 12-14-vuotiaiden SM-sarjassa pisteet 16.917 ja Elite Alexa 10-12-vuotiaiden sarjassa 16.167. Molemmat sijoittuivat omissa sarjoissaan neljänsiksi. Alvan kategoria 8-10-vuotiaiden sarjassa oli 6.

Lumossa viikonlopun tuloksellisesti parhaasta suorituksesta vastasi 12-14-vuotiaiden SM-sarjan Alexia, joka nappasi pronssia pistein 14.867. 10-12-vuotiaiden sarjassa Axorian pisteet 16.200 riittivät tällä kertaa viidenteen sijaan. 12-14-vuotiaiden kilpasarjan Asla saavutti kategorian 5. Azra oli omassa 14-16-vuotiaiden harrastesarjassaan viides (13.633) ja Evie samassa sarjassa yhdeksäs (11.067).

Äitienpäiväviikonloppuna Tallinnassa kisataan lajin EM-kisat, ja mukana Suomea edustamassa on myös juniorisarjan Elite. Lauantaina Mosahallissa järjestettävässä Aurinkoisessa Stara-tapahtumassa taitojaan esittelee Erän joukkueista Adora, Adriana, Amada, Aida, Ailia ja Ailia 06. Yhteensä tähän Tapanilan Erän voimistelujaoston järjestämään tapahtumaan on ilmoittautunut 33 joukkuetta pääkaupunkiseudulta.

Lauri Järvinen